Skip to content

Aanpak problematiek Noord-Afrikaanse vluchtelingen AZC Weert

Redactie
14 december 2016 | 17:30

Advertentie

Burgemeester Heijmans heeft een plan van aanpak om de overlast van Noord-Afrikaanse asielzoekers te verminderen. Het aantal overlast gevende kansloze asielzoekers op het AZC Weert bedraagt ongeveer 20. Heijmans heeft drie maatregelen klaar staan die direct ingezet kunnen worden. Gebruikmakend van de bevoegdheden op basis van de voetbalwet  in combinatie met een noodverordening instellen. In bewaringstelling met het oog op mobiel banditisme of in vreemdelingenbewaring stellen.

De burgemeester is er veel aan gelegen om direct maatregelen te nemen tegen deze personen. Niet alleen omdat ze crimineel gedrag vertonen maar ook omdat ze de sfeer op het AZC en in de stad verpesten.

Overlastgevend gedrag
De overlastveroorzakers zijn met naam en toenaam bij het COA en de politie bekend. Ze komen uit de Noord-Afrikaanse landen Marokko, Algerije, Libië en Tunesië. Het zijn overwegend mannen/jongeren met de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. Nagenoeg allen vallen onder het Dublin-akkoord, waarbij zij vooral vanuit Duitsland zijn gekomen. In principe moeten ze dus ook terug naar Duitsland.

Het gedrag wat de overlast gevende asielzoekers op het AZC vertonen ziet de politie niet alleen in de binnenstad van Weert maar ook in andere plaatsen waar deze personen naar toe gaan.

Maatregelen COA
Ook het COA heeft zelf al meerdere maatregelen genomen. Het overplaatsen naar een ander AZC is geen oplossing want het AZC is een open instelling, bewoners kunnen komen en gaan wanneer ze zelf willen.

Niet wachten tot oud en nieuw
Staatssecretaris Dijkhoff heeft de gemeenten een brief gestuurd met daarin de mogelijkheid van huisarrest tijdens oud en nieuw.  Burgemeester Heijmans wil niet wachten en al eerder actie ondernemen om de overlast aan te pakken. De drie eerder genoemde opties wil hij direct inzetten. Concreet gaat het dan bijvoorbeeld om gebiedsverbod, groepsverbod of een meldingsplicht op elk uur van de dag.

Advertentie

5 Reacties

    • Ja, dat is de vraag? Wat doen al die Polen hier, mijn vraag?

    • Wat heeft dat er nou weer mee te maken. Ik vraag me af waarom er asielzoekers uit Marokko zijn. Voorzover ik weet is daar geen oorlog of levensbedreigende situatie waardoor mensen in een ander land asiel aan moeten vragen. Maar misschien vergis ik me. Dat wil ik dus weten, dit was een serieus bedoelde vraag.

    • In Polen is ook geen oorlog. Dat mijn buren, Polen na 4 jaar nog altijd een auto BMW 5 serie rijden op Poolskenteken? Hun kind dat in Nederland geboren is, graag een snoepje van me wil? Haar ouders dit niet toe staan? Je vergist je enorm. Niet alleen Marokkanen zijn het probleem!
      Ik verwacht toch dat de ouders minimaal nee hadden kunnen zeggen met uitleg. Wat gaat zo’n kind denken?
      Je richt je op een bevolkingsgroep. Het probleem ligt niet alleen daar.
      Ik ga er geen politiekdebat van maken. Jij bent in mijn ogen ook een probleem.

  1. Al deze maatregelen zullen geen effect hebben omdat niemand het lef heeft om ze uit te voeren.
    Veel woorden maar geen effectieve maatregelen.
    Wel effectief is die buitenlandse profiteurs en criminelen hardhandig in een veewagen opsluiten en terug ermee naar Duitsland waar Mutti Merkel ze verder kan knuffelen.
    Doe het gewoon…. Ook al is het tegen de absurde EU verdragen in. Heel Nederland zal deze maatregel toejuichen……Dit tuig moet terug naar waar ze vandaan komen.
    Stem PVV…..dan wordt er tenminste…….bij voldoende zetels…. WEL… de juiste maatregelen genomen om die nietsnutten aan te pakken………En hou eens op met zielig te doen tegen de gelukszoekers in het algemeen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie