Skip to content

Vandalen vernielen kerstboom in Weerter binnenstad

Glendi
15 december 2016 | 14:38

Advertentie

Vandalen hebben de kerstboom op de Markt in Weert vernield. Moedwillig is er zo hard aan de verlichtingskabels getrokken dat deze onherstelbaar zijn beschadigd. Vermoedelijk tijdens de nacht van dinsdag op woensdag. Het centrummanagement laat weten enorm teleurgesteld te zijn.

Op vijf locaties in de binnenstad staan ze: kerstbomen van ruim 8 meter hoog, voorzien van duizenden lampjes. Op het Stationsplein, Bassin, Wilhelminasingel, Nieuwe Markt en Markt brengen zij een extra kerstsfeer voor het winkelend publiek. Het centrummanagement, dat zorgdraagt voor de aankleding en programma tijdens de winterperiode, heeft contact opgenomen met de leverancier om te werken aan een oplossing. Nog niet duidelijk is of dit op zeer korte termijn zal zijn.

Winters Weert staat in de binnenstad doorgaans voor gezelligheid en sfeervolle evenementen. De bomen staan centraal in de aankleding van die evenementen. De kans is groot dat tijdens de Midnight Shopping, waarbij de winkels op zaterdag 17 december tot 23.00 uur open zijn, de verlichting nog niet gemaakt is. De hoop is dat de lichtjes wel fonkelen voor 29 december, waar de Markt het centrale punt is van Marktrecht voor elke Weertenaar, een gezelligste wintervrijmarkt in de open lucht, en het nieuw te presenteren Winterbal op de donderdagavond.

Advertentie

1 Reactie

  1. Beste centrummanagement,

    Inderdaad schandalig wat hier gebeurd is, maar even aangifte doen en de camerabeelden opvragen.
    moet toch mogelijk zijn.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie