Skip to content

Nog twee weken om over te stappen van zorgverzekeraar

Redactie
20 december 2016 | 10:00

Advertentie

Iedere Nederlander heeft nog een aantal dagen om over te stappen van zorgverzekeraar. 31 december 2016 is de laatste dag om je aan te melden. Wettelijk gezien heeft de zorgverzekering een looptijd van een jaar, waardoor je een jaar lang dezelfde premie betaalt. De premies zijn fors gestegen, waardoor het loont om zorgverzekeringen goed te vergelijken.

Overstappen is besparen

Waar overstappen in de eerste jaren van het huidige zorgstelsel niet populair was, zien we nu dat overstappen heel normaal is geworden. De premies van zorgverzekeraars liggen ver uiteen, waardoor overstappen een grote besparing kan opleveren.

Tevens zien steeds meer mensen in dat overstappen eenvoudig is. In Nederland is het onmogelijk om twee zorgverzekeraars tegelijkertijd te hebben. Zij werken samen met hetzelfde systeem en de laatste aanmelding voor 1 januari 2017 geldt als definitief. De oude zorgverzekeraar wordt opgezegd door de nieuwe zorgverzekeraar. Hierdoor ben je nooit dubbel verzekerd, maar bespaar je misschien wel veel op je vaste lasten.

Vergelijken is de beste oplossing

Wie niet een jaar lang vast wil zitten aan een te hoge premie voor de zorgverzekering, moet voor het einde van het jaar een nieuwe zorgverzekering hebben gekozen. Vergelijken is hierbij het beste advies. ZorgCollectief UnitedConsumers, met honderden verzekerden in Nederweert, merkt op dat mensen veel en lang vergelijken. Sinds half november kunnen premies vergeleken worden en nu is de aanmeldstroom pas echt van start gegaan. Zorgverzekeraars verwachten hierdoor in de laatste 10 dagen van 2016 een enorme piek.

Mensen zijn bewuster bezig met hun zorgverzekering. Zomaar bij de oude zorgverzekeraar blijven en een hoge premie betalen is verleden tijd. Dit zet zorgverzekeraars op scherp om een goede zorgverzekering aan te bieden tegen een lage premie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie