Skip to content

Anders kijken

Redactie
22 december 2016 | 16:00

Advertentie

Als de manier waarop je naar dingen kijkt verandert, verander je de dingen waar naar je kijkt.” Dit is een quote van Wayne Dyer.

Je kunt je leven veranderen door elke dag negatieve gedachten te vervangen door een positieve. Haal het beste uit jezelf en maak van elke dag van het jaar de mooiste dag van je leven. Je mag wachten tot 1 januari 2017 met goede voornemens te maken, maar je kunt ook besluiten nu te starten!

De negatieve blik vervangen door positiviteit schept ruimte. Je kunt iedere dag boos worden omdat een collega iets niet opruimt. Daar steek je dan negatieve energie in. Hoe kun je voor je zelf hier ruimte scheppen? Door te benoemen wat je ziet of zelf opruimen of je focus verleggen. Dus een kwestie van keuzes maken. We kunnen steeds opnieuw kiezen.

Kies je ervoor om niets te zeggen dan moet je ook niet zeuren dat er niets veranderd. Kies je ervoor om iets te zeggen dan veranderd er zeker iets. Het verandert voor je zelf, de frustratie wordt benoemd, wordt gezien en daardoor ontstaat ruimte. Kies je ervoor om te zwijgen, dan weet de collega niets van jouw frustraties en beschouwd het wellicht niet als zijn taak want het is toch iedere morgen opgeruimd.

HOOFDGEDACHTEN

Weet dat niemand in jouw hoofd kan kijken en jij zelf de regie hebt om te verwoorden wat er in jouw leeft. Weet dat je iets te zeggen hebt.

KernWijZe kan helpen je meer inzicht te verschaffen in het eigen handelen en de invloed van het eigen handelen.

Werken aan het zelfvertrouwen en de daadkracht van het eigen handelen versterken zijn onderdeel van het traject Persoonlijke Kracht.

Het is verrassend hoe dit kan veranderen.

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie