Skip to content

Eduquaat en MeerderWeert onderzoeken verdergaande samenwerking

Redactie
22 december 2016 | 14:30

Advertentie

Eduquaat en MeerderWeert willen intensiever samenwerken om ook in de toekomst onderwijs te bieden dat aansluit bij de wensen van kinderen en ouders in de regio Weert.

De raden van toezicht van Eduquaat en MeerderWeert gaven medio december 2016 opdracht te onderzoeken hoe het primair onderwijs in Weert en Nederweert er in de toekomst het beste uit kan zien. Uitgangspunt is dat elke wijk of elk dorp een kindcentrum krijgt/behoudt dat maatwerk biedt aan kinderen en hun ouders/verzorgers (onderwijs, opvang, welzijn, sport).

Bij het onderzoek zijn bestuurders, toezichthouders, medezeggenschapsraden en directeuren betrokken. Zij nemen ideeën en zienswijzen van leerlingen, ouders en medewerkers mee. Het onderzoek is medio 2017 klaar. Daarna bepalen de raden van toezicht hun verdere koers.

Blijven vernieuwen
Hoe behouden wij onderwijskwaliteit voor onze leerlingen in hun eigen buurt? Die vraag houdt zowel Eduquaat als MeerderWeert bezig. Kinderen leren niet alleen op school. Zij leren ook thuis, in hun vrije tijd, op het sportveld, in de buitenschoolse opvang of in de speeltuin in de wijk. Daarom zijn Eduquaat en MeerderWeert ervan overtuigd dat elke wijk en elk dorp gebaat is bij een (integraal)kindcentrum dat meer diensten biedt dan goed onderwijs alleen.

Hoe zo’n centrum eruit ziet hangt helemaal af van de omgeving en van de specifieke vragen van kinderen en ouders. Er is geen ‘modelcentrum’. Verbreding kan vormkrijgen door samenwerking met andere partners in opvang of welzijn, maar mogelijk gaan Eduquaat en MeerderWeert in afstemming met diezelfde partners en de gemeente ook zelf andere ‘kind-diensten’ aanbieden.

Samenwerking uitbreiden
Eduquaat en MeerderWeert werken al langer samen, onder meer op het gebied van administratie en personeelszaken. Uit het onderzoek naar verdergaande samenwerking moet ook duidelijk worden welke bestuurlijke inrichting nodig is en hoe het onderwijs het beste gefaciliteerd kan worden. Dit is immers de kern van de bestuurlijke verantwoordelijkheid van stichtingen Eduquaat en MeerderWeert: ervoor zorgen dat kinderen elke dag het best mogelijke onderwijs krijgen. Ook in de toekomst.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie