Skip to content

Griekse tragedie ‘Trachiniai’ op Het College

Glendi
23 december 2016 | 11:00

Advertentie

Op woensdag 11 januari staan de Gymnasiumleerlingen van het Aischylosproject op het podium in de grote centrale hal van Het College in Weert voor de uitvoering van de Griekse tragedie ‘Trachiniai’ van de Griekse dichter Sophokles. Maanden hebben de leerlingen samen met leeftijdsgenoten van acht scholen uit de Euregio, onder leiding van regisseur Sjeng Verheijden, geoefend voor dit internationale toneelproject. Het optreden vormt de vierde in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project.

Voorstelling
Het optreden op Het College vormt de vierde in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project: Athénée Royal ‘Air Pur’ (Seraing), Van Maerlantlyceum (Eindhoven), Het College en het Kwadrant (Weert), Sint-Maartenscollege (Maastricht), Sintermeerten en Bernardinuscollege (Heerlen) en United World College (Maastricht). Het belooft een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden. Te meer omdat de tragedie in de moedertalen van de acteurs wordt opgevoerd, te weten Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Rolverdeling
Van de leerlingen van Het College spelen Niels Knippenberg (Gym 6), Nienke de Graef (Gym 5) en Yasemin Kaya (Gym 4) een rol in het Nederlandstalige koor, waarvan Noa Feijen (Gym 4) koorleidster is. Janneke Verspagen (Gym 5) versterkt met haar dwarsfluit het orkest dat onder leiding staat van Willie Arets; Puck Rooijakkers (Gym 4) speelt in het orkest hobo, Bi-rong Wang (Gym 4) viool en Charlotte van Zwam van Het kwadrant hobo. Layla Smeets, Bergje Naus, Julia Wulms en Janou Brankaert van Het Kwadrant zingen mee met het orkest. Het Kwadrant heeft dit schooljaar voor het eerst een ondersteunende rol. Zo verzorgden de leerlingen de rekwisieten voor het toneel en assisteert Janou Brankaert bij de grime.

Kaarten
Benieuwd naar het optreden? Gratis kaarten zijn te bestellen via y.kuik@lvo-weert.nl

Voorstelling: ‘Trachiniai’, woensdag 11 januari 2017, aula Het College Weert, aanvang 19:30 uur. Meer info via www.aischylos.com

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie