Skip to content

Het kerstgevoel

Redactie
25 december 2016 | 20:00

Advertentie

Sinds jaar en dag trachten mensen tijdens de kerstdagen nader tot elkaar te komen. Onder het genot van een overdaad aan kerstbrood, glühwein en andere caloriebommen probeert men altijd tot dat welbekende hemelse humeur te komen dat wordt omschreven als ‘het kerstgevoel’. Maar wat houdt dat kerstgevoel nou precies in?

Met voltallige familie, aanhang en eventuele bevoorrechte huisdieren wordt er tijdens de kerstdagen getafeld. Kalkoenen, kerstbrood en truffelsaus zijn één van de culinaire delicatessen die menig eettafel vullen. Met aanvulling van riante glazen vino,  speciaalbier of speculaaslikeur stouwt eenieder zich vol totdat de beoogde zachtroze kleur op de wangen is bereikt. De behaaglijke temperatuur en het gestaag-rijzende promillage laten de persoon in kwestie ten slotte helemaal in hogere sferen achter. Zacht slissend en enigszins wauwelend zakt men dieper onderuit om de op spanning staande knoopjes eindelijk los te maken. Een dikke buik, zachtroze gezicht en dichtvallende ogen zijn vervolgens kenmerken die zich van iedereen meester maken. De kerst is officieel neergedaald in ieders lichaam en zorgt voor een kaarslicht-oase waarin iedereen kreunend en steunend uitbuikt.

Het concrete kerstgevoel is zodoende het best te omschrijven als een overvolle maag die op het punt van barsten nog één kerstkransje te verwerken krijgt. Gelukkig voelt de desbetreffende maageigenaar niet veel van de inwendige bloedingen die het overwerkte orgaan veroorzaakt, want na drie flessen wijn voel je sowieso weinig meer. De collectieve obesitas die tijdens de kerstdagen rondwaart is zodoende het best te omschrijven als het kerstgevoel. Gewoon eten tot je ontploft dus.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie