Skip to content

St. Lambertuskerk Nederweert weer volledig open

Redactie
25 december 2016 | 16:07

Advertentie

Met volle inzet van het gemeentebestuur en haar medewerkers kon op Kerstavond de hoofdingang van de kerk weer gebruikt worden. Velen bezochten op kerstavond de diensten en was om 19.00 uur de kerk vol. Niet alleen het middenschip maar ook de zijbeuken waren zeer goed bezet. Ook de overige diensten werden goed bezocht. Het was voor allen even wennen om via een veiligheidssluis de hoofdingang te bereiken.

Het kerkbestuur is het gemeentebestuur dankbaar voor de snelle wijze waarop men te werk is gegaan om nog voor de drukke Kerstdagen de kerk weer volledig bereikbaar te maken.

Het is nog niet bekend voor hoe lang de veiligheidsvoorzieningen moeten blijven staan. Door het gemeentebestuur is het voorbereidend werk gestart en zal de uitvoering afhangen van de financiering. Zodra dat is afgerond kan met de uitvoering van de restauratie beginnen. Hoeveel tijd dat in beslag neemt is nog niet te zeggen.

De veiligheidsvoorzieningen zijn constructief zodanig dat die niet alleen bestand is tegen vallende stenen, maar ook weersbestendig is (wind en sneeuwbelasting). Je kunt ook de bewegende Kerststal bezichtigen. Voor het bezoek aan de kerststal is de kerk open van 25 tot en met 31 december van 14.00 tot 16.30 uur. De Mariakapel is tijdens daglicht altijd open.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie