Skip to content

Een gezond, gelukkig en voorspoedig 2017!

Redactie
10 januari 2017 | 11:00

Advertentie

Angelique CarisTen eerste wil ik van dit platform gebruik maken om alle lezers van Nederweert24 een gezond, gelukkig en voorspoedig 2017 toe te wensen! Een nieuw jaar betekent automatisch het einde van een oud jaar. Een jaar waarin je veel hebt meegemaakt, van baan bent gewisseld, je studie hebt afgerond of een jaar dat niet veel afweek van andere jaren.

Ben jij nog gelukkig in je huidige baan?

Met een nieuw jaar voor de boeg, heb ik altijd de gewoonte te kijken waar ik nu sta. Zowel op het gebied van arbeid, mijn eigen bedrijf, studie en mijn gezin. Welke wensen kan ik doorstrepen of toevoegen aan mijn bucketlist. Mij persoonlijk geeft het focus en rust.

In mijn jonge jaren heeft een collega mij verteld over zijn 5- jaren doel. Elke keer sprak hij met zichzelf een doel af, waarvoor hij vijf jaar de tijd kreeg om het waar te maken. Zo was zijn eerste doel zijn vaarbewijs te halen. Na het behalen ervan was zijn nieuwe doel een eigen boot. Vijf jaar later had hij het gerealiseerd. Ik vond dat een mooi streven. Het leven is kort. We leven allemaal de waan van de dag. Door jezelf vijf  jaar de tijd te geven een doel waar te maken geef je je leven toch een persoonlijk tintje.

Vooruitkijkend op 2017 zullen er veel zaken zijn waarop ik geen invloed kan uitoefenen. Daarnaast zullen er ook veel gebeurtenissen zijn waarop ik wel invloed zal hebben. We hebben allemaal de keuze veranderingen aan te gaan of te berusten in je huidige situatie. Als loopbaanadviseur begrijp ik als geen ander hoe moeilijk de wereld van arbeid kan zijn en de stappen die daarbij horen. Wel ben ik er voorstander van dat je het heft van je loopbaan en werkleven in eigen handen neemt. Ben jij nog gelukkig in je huidige baan? Dat is een van de vragen die je jezelf zou kunnen stellen. Wat je met het antwoord doet, is JOUW keuze.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Op zoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie