Skip to content

KERNgezond Nederweert tussen de geiten

Redactie
12 januari 2017 | 18:00

Advertentie

Op woensdagochtend 11 en donderdagochtend 12 januari stond voor Nederweert de derde activiteit van KERNgezond powered by Aevitae op het programma. De kinderen van de groepen 6 (en enkele groepen 5) van alle basisscholen in de gemeente Nederweert waren te gast bij de Geitenfarm van de familie Aarts op de Houtsberg in Nederweert-Eind.

De kinderen van de basisscholen De Kerneel, De Klimop en De Schrank waren op woensdag 11 januari te gast en de kinderen van Budschop, De Bongerd, De Tweesprong en De Zonnehof op donderdag 12 januari. Op donderdag mochten Julian en Boaz van de Tweesprong een mooie trofee in ontvangst nemen voor hun winnende foto van de maand.

Het programma zag er voor de kinderen op beide dagen hetzelfde uit. Ze kregen een uitgebreide rondleiding over de geitenfarm. Vanuit de skybox in de stal konden de kinderen alles overzien en zagen ze al 1400 geiten rondlopen. Er werd uitgelegd hoe ze leven en hoe ze bijvoorbeeld gemolken worden. Daarnaast speelden de kinderen buiten een grote geitenquiz. Ze moesten 25 vragen over geiten beantwoorden. Diverse feitjes over geiten waren verspreid over het terrein. Tussen deze feitjes konden ook de goede antwoorden worden gevonden. Maar ook de smaakpapillen werden getest. Zo werd er getest of de kinderen het verschil konden ontdekken tussen geitenmelk, koemelk en sojamelk. Maar uiteraard werden er ook stukjes kaas geproefd. Zo ontdekten de kinderen de verschillen tussen kaas van de koe en de geit, maar ook tussen fetakaas, wat van schapen- en geitenmelk wordt gemaakt, en mozzarella, van melk van de waterbuffel, en wat toegevoegde kruiden voor een effect op kaas hebben.

Al met al een erg leuke en leerzame ochtend voor de kinderen. De Geitenfarm kreeg dan ook op beide dagen een groot applaus bij de afsluiting van de activiteit. De volgende activiteit zal plaatsvinden op 7, 8 en 9 februari. De kinderen gaan dan gerechtjes maken en spellen doen met ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie