Skip to content

Busje komt zo

Redactie
14 januari 2017 | 20:00

Advertentie

Het kan u niet ontgaan zijn; de busdiensten zijn veranderd. Gedurende de afgelopen drie weken staan paniekerende busreizigers met bange gezichten naast bushaltes. Ook mensen ín de bus weten niet wat hen overkomt als hun vertrouwde lijn opeens een andere weg inslaat. En ten slotte staan er andere nummers boven de bussen. Hoeveel verandering kan een mens verdragen?

Het exemplarische moment waarop de vertrouwde busschauffeur in plaats van linksaf richting Lindenstraat, rechtdoor gaat. Het is hét moment waarin de gezichten van diverse reizigers omslaan naar pure paniek. Jarenlang gingen zij dag in dag uit met de bus. Volgens een vaste route tourden zij door Nederweert en omstreken. Tot nu dus. Het complete routeplan is tot hun grote vrees veranderd in een onoverzichtelijk citytour door Ospel, Stramproy en Nederweert-Eind, althans in hun beleving. Van een vaste gang door vertrouwde straten is weinig over.

Het is zodoende sinds de Duitse bezetting niet meer voorgekomen dat er een dusdanige onvrede en onbegrip heerst binnen Nederweert. Mensen brengen de winterse dagen vol angst en onmacht door in afwachting naar de onbekende tijdstippen dat er bussen voorbijrijden. Eenmaal in de bus wachten zij vol angstzweet af waar de bus ditmaal heen zal rijden. Reizen met de bus is tegenwoordig een soort Russisch roulette in afwachting waar je zult eindigen.

Het is te hopen dat de inwoners van Nederweert daarom niet nóg ooit een soortgelijke verandering door moeten maken. Het complete leven staat namelijk compleet op z’n kop, alle vorm van richting is kwijt en het dagelijkse leven zal nooit meer hetzelfde worden. Hoeveel verandering kan een Nederweertenaar verdragen?

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie