Skip to content

Wethouder Rick van Meel: “Ik voel me een ontwikkelaar”

Redactie
16 januari 2017 | 11:21

Advertentie

Kijk ik naar mijzelf, dan voel ik me een ontwikkelaar. Ontwikkelen is de rode draad in míjn leven geweest. Altijd ben ik hiermee bezig. Op diverse plekken en in diverse vakgebieden.” Het zijn woorden van de nieuwe wethouder Rick van Meel bij zijn installatie op dinsdag 3 januari.

Rick van Meel (35) is geboren in het St Jans Gasthuis in Weert en getogen in Ospel. “Een mooi dorp aan de rand van de Groote Peel, waar het goed vertoeven is”, aldus de nieuwe wethouder. Inmiddels woont hij met zijn partner Marlous Verboogen (35) alweer vanaf 2006 samen in buurtschap Schoor. Marlous is eigenaar van kinderdagverblijf Hummelhoeve. Samen hebben ze twee kinderen: Pien (3) en Mies (2).

De drie P’s
In het dagelijks leven was Rick werkzaam binnen het management van een adviesbureau voor de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. Daarvoor was hij o.a. docent, projectmanager en vestigingsdirecteur. Hij hield zich toen bezig met de ontwikkeling van kinderen en jong volwassenen, de openbare ruimte en teams, organisaties en bedrijven. “Helpen met ontdekken, helpen met leren, helpen met vallen en helpen met opstaan. In de vrije ruimte kun je ontwikkelen. En daar waar je ontwikkelt, kun je vallen”, aldus Van Meel. Naast zijn managementtaken adviseerde hij op het gebied van participatie en proces- en projectmanagement. Het zijn allemaal vaardigheden die hij zeker zal gebruiken in zijn nieuwe functie.

Luisteren
De wethouder is niet onbekend met bestuurlijke processen en het politieke speelveld. Integendeel. Hij is voor zijn benoeming alweer vijf jaar bestuurlijk actief voor de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNHM). Momenteel is hij nog afdelingsvoorzitter van het CDA in Nederweert en is hij lid van het algemeen bestuur van CDA Limburg. Van deze laatste functie neemt hij afstand. Naast een groot aantal vaste taken die op hem af komen, wil hij de eerste periode van zijn wethouderschap gebruiken om gesprekken aan te gaan en te luisteren.

Samen groots, samen doen!
De gemeente Nederweert kent als slogan ‘Samen groots, samen doen!’. Dat zegt al dat je iets niet alleen moet willen doen, maar dat je elkaar nodig hebt als je iets van de grond wil krijgen. Dat kunnen direct betrokkenen of de omgeving zijn. Belangrijk is dat je niemand vergeet”, aldus de nieuwe wethouder. Door gesprekken aan te gaan met projectleiders, beleidsmedewerkers, belangengroepen en plaatsgenoten wil Van Meel zich zo snel mogelijk een goed beeld vormen van de stand van zaken van zijn portefeuille.

Uitdagende dossiers
Deze portefeuille bestaat voor een groot deel uit die van zijn voorganger, Hubert Mackus. De concrete vaststelling van de portefeuille vindt plaats in de collegevergadering van 17 januari. “Er zitten uitdagende dossiers tussen. De randweg, de Kanaalzone, het centrumplan, Buitengebied in Balans. Als collegiaal bestuur kunnen we ons over mooie projecten en onderwerpen buigen”, aldus Rick van Meel die zijn eerste collegevergaderingen inmiddels achter de rug heeft.

Vooruit kijken
Tijdens zijn benoeming was het opvallend druk. Veel familieleden, vrienden en bekenden waren aanwezig om hem te steunen en hem te feliciteren. In zijn toespraak zei hij onder meer het volgende: “Ik wil nog veel leren op het bestuurlijke vlak. Maar ik ben gedreven en kijk vooruit naar wat goed is voor de toekomst van de gemeente Nederweert. Samen met de gemeenteraad, het college en vooral samen met ALLE inwoners wil ik werken aan de ontwikkeling van onze schitterende gemeente, werken aan óns Nederweert!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie