Skip to content

Anders kijken, anders denken, anders doen

Redactie
18 januari 2017 | 11:00

Advertentie

Om gelukkig te zijn heb je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig ervaren cursisten als we tijdens een training Mindfulness naar de bron van verlangens kijken. Ze merken op dat het moment waarop je iets hebt bereikt een heerlijk gevoel geeft maar dat dit gevoel uiteindelijk vrij snel vervaagd en dan gaan ze weer op zoek naar iets anders.

Het lijkt soms wel of mensen doorslaan en zichzelf steeds meer opjagen. Ze zijn daarmee niet alleen de jager maar worden ook hun eigen prooi. Je vindt je drive niet in het steeds weer stellen van hoge eisen aan jezelf en je omgeving, maar in het doen van dingen waar je ogen van gaan sprankelen, die goed zijn voor jou èn je omgeving. Als plannen die je maakt daarop zijn gebaseerd en voldoende uitdaging bieden, dan zul je merken dat ze makkelijker vol te houden zijn, ook in tijden dat je wat tegenwind ervaart.

Doorzetten is een vorm van zelfbesturing
Een doorzetter is niet iemand die steeds maar doorjakkert maar iemand die zich bewust is van zichzelf en zijn omgeving en zich aanzet tot het doen van de juiste dingen op het juiste moment. Dit wil niet zeggen dat deze mensen niet moe worden maar ze raken niet uitgeblust. Mensen die de lat continue hoog leggen gaan uiteindelijk hun eigen grenzen voorbij. Zorgen voor voldoende uitdaging is wat anders dan op je tenen lopen.

Anders kijken, anders denken, anders doen, is iets wat je leert met het beoefenen van Mindfulness. Het is niet iets wat je in een paar lessen leert want om tot verandering van gedrag te komen is tijd en oefening nodig waardoor de trainingen ook uit een 8-9 sessies bestaan. Het is een investering voor het leven.

Mindful moment – Dingen waar ik blij van word
Waar krijg jij een glimlach van op je gezicht en ervaar je tegelijkertijd een gevoel van tevredenheid en rust?
Voor mij betekent dit dat ik vaak de natuur in trek en naar de natuur kijk. Je hoeft niet ver weg te gaan om de natuur om je heen te ervaren. Loop naar buiten en kijk. Soms doe ik wat extra’s zoals die keer dat ik naar de Millingerwaard reed met een vriendin om daar de kudde Konik paarden te observeren.
Vorige week zag ik op facebook een mooie opname van een zwerm vogels in de lucht. Hij is van Birds Gallery. Ook op Nederweert24 vind je mooie natuurvideo’s. Waar word jij blij van?

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie