Skip to content

Uitleenservice helpt je met gratis scootmobiel of rolstoel

Redactie
25 januari 2017 | 11:57

Advertentie

Ruim een jaar geleden is hulpmiddelenleverancier Medicura met hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers een uitleenservice voor scootmobielen en rolstoelen in de gemeente Nederweert gestart. Alle inwoners die een scootmobiel of rolstoel willen lenen, kunnen terecht bij het Ospels Steunpunt en gemeenschapshuis De Pinnenhof. Een indicatie is niet nodig en er hoeven geen ingewikkelde formulieren te worden ingevuld. De hulpmiddelen zijn verzekerd en met Medicura is een 24-uurs service afgesproken.

Geen eigen bijdrage
De gemeente wil inwoners de kans geven om gratis een hulpmiddel te gebruiken wanneer ze dit maar kort nodig hebben. Het voordeel is dat gebruikers geen eigen bijdrage betalen en het hulpmiddel ook niet onnodig plaats in beslag neemt. “Als in individuele gevallen blijkt dat dit geen adequate oplossing is, verstrekken we nog steeds een maatwerkvoorziening”, aldus wethouder Geraats.

Wanneer en waar?
Inwoners die een scootmobiel of rolstoel willen lenen, kunnen deze ophalen bij het uitleenpunt in de Haaze-Hoof. Dit kan op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur tijdens de inloop van het Ospels Steunpunt. In de kern Nederweert kun je op dinsdagmiddag terecht bij het uitleenpunt in De Pinnenhof. Buiten deze tijdstippen kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met een vrijwilliger die op een afgesproken tijdstip aanwezig is in de Haaze-Hoof, tel. 06-38150114 of in De Pinnenhof, tel. 0495-632033 en de uitleen verder regelt. Momenteel is de gemeente met meerdere vrijwilligers in overleg om te bekijken of de uitleenservice ook in de andere kernen kan worden uitgerold.

Kortdurend gebruik
De uitleen van de hulpmiddelen is volledig gratis en mag gedurende maximaal drie aaneengesloten doordeweekse dagen of een weekend worden geleend. Behalve het zelf ophalen en terugbrengen van de scootmobiel of rolstoel, is het geen probleem om de hulpmiddelen gratis thuis te laten brengen en op te laten halen door Medicura, tel. 088-0071100.

Scootmobielaanhanger
Ga je verder weg met je scootmobiel? Dan kun je via het Platform Gehandicapten Nederweert gratis een aanhangwagen lenen om een scootmobiel in te vervoeren. Met de zogenaamde scootmobielcar, een aanhangwagen voor achter je eigen auto, kun je eenvoudig een scootmobiel meenemen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het Platform Gehandicapten Nederweert, via tel. (0495) 633433.

Wil je verdere uitleg of een presentatie over de uitleenservice, bijvoorbeeld tijdens een bijeenkomst of jaarvergadering? Neem dan contact op met Harold van der Haar, telefoonnummer (0495) 677 111.

Foto:Vrijwilligers Anja van der Meer en Martien Beerens en beheerder Ton van den Heurik snijden de taart aan na de opening in november 2015.

Advertentie

1 Reactie

  1. Wat fijn dat dit initiatief er is! Uit eigen ervaring weet ik dat de aanschaf van een scootmobiel veel tijd in beslag kan nemen. En al helemaal als het maar tijdelijk is. Goed ook om te lezen dat de uitleen scootmobiel verzekerd is met een 24 uur service!

    Wel ben ik erg benieuwd of hier veel vraag naar is?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie