Skip to content

Onderzoek opwaarderen N266 kost ton extra

Redactie
4 februari 2017 | 12:44

Advertentie

Het onderzoek om de bestaande N266 bij Nederweert op te waarderen als alternatief voor een nieuwe randweg gaat één ton extra kosten. Dat meldt gedeputeerde Eric Geurts aan de Provinciale Staten, die vrijdag 10 februari het voorstel voor een nieuwe randweg behandelden.

Op 13 januari werd in de statencommissie het plan voor de nieuwe randweg besproken. Alleen CDA, VVD en waarschijnlijk ook 50PLUS bleken toen voorstander te zijn. De aanleg van de randweg om de kern Nederweert hing volgens 1Limburg aan een zijden draadje en De Limburger kopte zelfs met “Gehakt gemaakt van randweg”. Ruim 40 tegenstanders gingen toen met een bus vanuit Nederweert naar Maastricht om hun stem kracht bij te zetten. Ze vinden de randweg geen oplossing voor de huidige problemen.

Extra onderzoek
Tijdens de commissievergadering werd voorgesteld om extra onderzoek te doen naar een opwaardering van het huidige tracé langs het kanaal. Hiervoor moet dan bijvoorbeeld een akoestisch, archeologisch, stikstofonderzoek en dus een volledige project-MER opgesteld worden. De kosten voor dit onderzoek zijn één ton en geeft een vertraging van ongeveer 9 maanden.

 

Advertentie

2 Reacties

  1. Een akoestisch, archeologisch, en stikstofonderzoek voor een bestaande weg die er al ligt te verbeteren? Hoe krijgen ze het verzonnen om de centen van de belastingbetaler er doorheen te jagen en om de nieuwe weg er doorheen te drukken. Was deze weg en optie al niet meegenomen in het MER plan wat de gemeente heeft laten maken ?
    Ik kan mij nog iets herinneren dat er zeldzame vleermuizen bij de brug zaten. De start van wederom een nieuw politiek toneelstuk. Hoeft voor de nieuwe weg dat archeologisch,stikstof en akoestisch onderzoek er niet te komen ? Ik denk dat daar meer onderzoek nodig is als de weg komt door een gebied waar de fijnstof al over zijn grens zit.

  2. Eerst maar eens nuchter nadenken en de vraag stellen: Hoe kan de N266 bij Nederweert opgewaardeerd worden. Deze 17 km weg tussen de A67 ten noorden van Someren en de N275 bij Nederweert. Over de gehele lengte loopt deze langs de westelijke oever van de Zuid-Willemsvaart. Deze weg is uitgevoerd als een tweestrooks-gebiedsontsluitingsweg met een max snelheid van 80 km per uur. In Nederweert heet de weg Wetering, Rijksweg Noord, Aan Vijftien en Rijksweg Zuid. Ben benieuwd welke opties men nu weer bedacht heeft van achter het bureau. Mag en moet weer geld kosten. Zijn letterlijk de weg kwijt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gebiedsvisie-Weerterbos-Laarderheide-Aanpak-Oude-Graaf-2024
Meer te leren over de rol van de natuur
18 september 2024 | 14:47
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11

Advertentie