Skip to content

De Bengele Beweegt – Erna Bouten in the spotlight

10 februari 2017 | 17:00

De veranderende samenleving waar participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert. Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg- en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met andere maatschappelijke partners waardoor ook overdag de totale omgeving beter benut gaat worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken, waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

  1. We gaan in gesprek met Erna Bouten.
    Ik ben Erna Bouten woon in Weert en ben erg blij met mijn werk hier in Nederweert. Ik ben directeur van 2 scholen nl. de Kerneel en de Bongerd. Twee plekken waar met hart en ziel voor en met de kinderen gewerkt wordt. We hebben dan ook het mooiste werk dat er bestaat
  2. Hoe komt basisschool De Bongerd in aanraking met de stichting De Bengele Beweegt?
    De Bongerd ligt bij de sporthal en sportvelden en het was voor ons dus ook zeer logisch om aan te sluiten bij de ontwikkeling van de Bengele. Kinderen gaan 5 uur per dag naar school en leren en spelen dus ook nog heel veel tijd buiten de school. Het is mooi als je samen kunt optrekken in zaken die voor kinderen en ouders belangrijk zijn. Namens de Bongerd is de locatieleider vertegenwoordigd in de werkgroep open omgeving en zit ik in het bestuur.
  3. Vertel eens wat meer over één van deze onderdelen.
    School is steeds minder een apart gebouw met een eigen wereld. Het is goed om midden in de buurt en samenleving te staan en de verbinding te zoeken. Het is goed dat gebouwen optimaal gebruikt worden. De wereld verandert en onderwijs verandert mee. We zijn bij de Bengele dus niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in beweging! Op de Bongerd  is er nu niet alleen maar ‘school’ maar ook kinderopvang, sport, toneel en in de toekomst een bibliotheekafdeling. Verder is de Bongerd het vergaderlokaal van de Bengele Beweegt. De omgeving en positie van de Bongerd is dus al veranderd en we gaan door met meedenken en meedoen o.a. in de werkgroep open omgeving. Om een energieke omgeving te hebben is naast sport ook  zorg, welzijn en onderwijs nodig.
  4. Wat was de meerwaarde van de stichting Bengele Beweegt in dit onderdeel?
    Door je aan te sluiten bij een groep mensen die met veel passie voor Nederweert gaan leg je contacten en zoals we in het onderwijs vaak zeggen: contact gaat voor contract. Om er samen echt iets moois van te maken is het belangrijk om elkaar te leren kennen.  Ik merk ook dat we elkaar steeds meer gaan vinden, op de Bongerd hebben we beweegmiddagen waar de sportverenigingen bij betrokken zijn en organiseren we in het voorjaar een avond met het thema: coachen aan de zijlijn die voor alle ouders toegankelijk is en waarvoor het niet uitmaakt van welke club je bent.
  5. Wat is de meerwaarde voor De Bongerd om te participeren in De Bengele Beweegt?
    Het is belangrijk voor de kinderen in de wijk! Lekker spelen, werken en leren met vriendjes uit de buurt. Met de Bongerd dragen we ons steentje bij omdat we geloven in deze oude Afrikaanse wijsheid:
  6. Wat is jouw wens dat de stichting nog gaat bereiken?
    We hebben enkele jaren geleden  een heel mooi droombeeld samen geschetst. Ik zal enkele woorden hieruit herhalen: BUURTPARK-ONTMOETINGSPLAATS-UITGEBREID AANBOD-VRIENDELIJKE UITSTRALING-VOOR OUD EN JONG-SPORTVERENIGINGEN-ONDERWIJS-OPVANG-HORECA-WELZIJN-PLEZIER- BENNIE BENGELE!
  7. Wil je nog wat zeggen tegen het bestuur van de stichting?
    Ik wil graag tegen de anderen van het bestuur zeggen dat ze kanjers zijn en we lekker doorgaan waar we mee bezig zijn!

Erna Bouten

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie