Skip to content

Cold Case team actief op Facebook

Redactie
18 februari 2017 | 11:00

Advertentie

De politie Limburg heeft sinds vrijdag een speciale Facebook-pagina met onopgeloste moorden in de provincie. Op deze pagina is nieuws en informatie te vinden over cold case zaken in Limburg. Limburg is de eerste politie-eenheid in Nederland met een eigen Facebookpagina voor het cold case team.

Een cold case is een onopgelost levensdelict (moord of doodslag) of een zeer ernstig delict waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar is gesteld. De politie hecht grote waarde aan het (alsnog) oplossen van cold cases. Zij wil recht doen aan de gevoelens van onzekerheid en onrechtvaardigheid bij nabestaanden, maar daarnaast valt het niet uit te sluiten dat daders van deze misdrijven opnieuw de fout ingaan.

Het cold case team is uiteraard via Facebook te bereiken. Hebt u tips over een cold case zaak, dan kunt u bellen met 09008844, maar je kunt ook mailen met het team via coldcase.limburg@politie.nl of via een persoonlijk bericht op de Facebookpagina. Anoniem informatie kun je doorgeven via 0800-7000.

Ook op landelijk niveau is er veel aandacht voor cold-case zaken, onder meer door het uitbrengen van een coldcase-kalender waar bijvoorbeeld de schietpartij op Daan van Es uit Nederweert opstaat.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie