Skip to content

Ga het gesprek met elkaar aan!

Redactie
2 maart 2017 | 11:00

Advertentie

In onze gemeente is het prettig wonen, werken en recreëren. Inwoners waarderen de leefomgeving, de verenigingen, de activiteiten en de faciliteiten. In een aantal gevallen gaat het soms even wat minder in de persoonlijke relaties tussen buren of buurtgenoten. Ook in onze gemeente kan dan de hulp van buurtbemiddeling worden ingeroepen.

Buurtbemiddeling in Nederweert werkt!

We hebben gemerkt dat er nog steeds veel inwoners en bedrijven zijn die niet weten dat ook in onze gemeente buurtbemiddelaars werkzaam zijn. Daarom vinden wij het belangrijk om buurtbemiddeling meer herkenbaar en nog gemakkelijker bereikbaar te maken. Of u nu de gemeente site, de site van de Woningvereniging Nederweert, Nederweert24 of van het Algemeen Maatschappelijk werk opent, overal komt u de gegevens van buurtbemiddeling Nederweert tegen. Een nieuw logo, een eigen e-mailadres en een telefoonnummer gaan er voor zorgen dat méér inwoners buurtbemiddeling sneller weten te vinden. De komende tijd kunt u ook regelmatig publicaties over buurtbemiddeling lezen.

Afspraken

Vaak komen klachten van bewoners terecht bij de politie en woningcorporaties. Dat kan nog steeds. Buurtbemiddeling biedt politie en woningcorporaties echter ontlasting van deze taak. Als de klachten niets met criminaliteit, verslaving, psychiatrische problematiek of het gehuurde huis te maken hebben, kunnen ze doorverwijzen naar buurtbemiddeling.

Buurtgenoten zijn aan zet

Buurtgenoten of bedrijven zijn altijd als eerste aan zet om te proberen via één of meerdere gesprekken met elkaar de overlast op te lossen. Lukt dat aantoonbaar niet, maar willen beide partijen echt tot een oplossing komen, dan kan buurtbemiddeling worden ingeschakeld door contact op te nemen met het Algemeen Maatschappelijk Werk via het algemene telefoonnummer 088-6560600. Geef dan aan dat het om buurtbemiddeling Nederweert gaat. Het Algemeen Maatschappelijk Werk zorgt dan voor een luisterend oor wat soms al voldoende is om de gesprekken tussen partijen op gang te brengen. U kunt ook een e-mail sturen naar buurtbemiddelingnederweert@amwml.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie