Skip to content

Kom zwerfafval prikken op zaterdag 18 maart

Glendi
7 maart 2017 | 10:00

Advertentie

Het hele jaar zwerfafval opruimen in het buitengebied rondom Wellenstein en de Kwegt. Dat doet Marijke van Bommel, een enthousiaste inwoner die zich graag inzet voor de natuur. “Het is fijn om te zien dat het totale gebied op deze manier schoon blijft.” Wil jij net als Marijke je steentje bijdragen? Doe dan mee met de Natuurschoonmaakdag op zaterdag 18 maart. In een groot gedeelte van het buitengebied van Nederweert én in de kernen wordt op deze dag door vele vrijwilligers het zwerfafval opgeruimd.

Initiatieven in kernen
Voorheen was de Natuurschoonmaakdag vooral gericht op het buitengebied, maar sinds enkele jaren worden ook initiatieven binnen de bebouwde kom opgepakt. Want ook in de kernen kom je zwerfafval tegen. De afgelopen jaren hebben verschillende (buurt)verenigingen, scholen en instanties meegeholpen om de rommel op te ruimen.

Enthousiaste vrijwilligers
De Natuurschoonmaakdag draait op vrijwilligers zoals Marijke van Bommel. Ze deed vorig jaar ook mee en was daarna zo enthousiast dat ze vanaf dat moment het hele jaar zwerfafval opruimt in het buitengebied. “Ik vind het leuk om te doen, beter gezegd: het werkt verslavend. Dus ik ga ermee door”, zegt Marijke. “Ik voel me best een beetje trots als ik het vergelijk met andere natuurgebieden waar je struikelt over al het afval.”

Doe jij ook mee?
Iedereen wordt opgeroepen om samen met buurtgenoten, familieleden, vrienden of collega’s in een gedeelte van je woonomgeving zwerfafval in te zamelen. Dit kan op zaterdag 18 maart, maar ook op een andere dag in de week voor of na deze zaterdag.

Organisatie
De Natuurschoonmaakdag wordt georganiseerd door de wildbeheereenheden, de Vereniging voor Natuur- en Milieu-educatie (IVN), de Vogelwerkgroep Nederweert, hengelsportvereniging St. Petrus uit Weert en de gemeente Nederweert.

Aanmelden
Wil jij meedoen? Meld je dan vóór donderdag 16 maart aan via de website van Nederweert Schoon, www.nederweertschoon.nl of per e-mail: info@nederweertschoon.nl. Graag bij aanmelding het aantal volwassen deelnemers en het aantal kinderen vermelden en of je aanwezig bent bij de afsluiting. Je kunt je deelname ook telefonisch doorgeven via 0495 – 677 111.

Programma
De Natuurschoonmaakdag start op zaterdag 18 maart om 8.30 uur bij de gemeentegarage aan de Gutjesweg. De afsluiting is om 12.30 uur. Voor alle deelnemers staan er na afloop koffie/thee en broodjes klaar. Ook voor de kinderen is er iets lekkers.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie