Skip to content

Stokershorst krijgt landgoed status

Redactie
9 maart 2017 | 20:00

Advertentie

Het voormalig klooster Stokershorst, op de grens van Nederweert en Leudal, krijgt met ingang van dit jaar de landgoed status.

Een terrein of gebouw mag deze titel dragen wanneer het is opgenomen in de lijst met monumenten die onder de Natuurschoonwet vallen. Elk jaar wordt deze lijst gepubliceerd door de overheid. Een basisregel om te kunnen worden aangemerkt als landgoed is dat het stuk grond minimaal 5 ha groot is en voor minimaal 30% uit bos of natuur bestaat en eventueel aanwezige gebouwen mogen geen afbreuk doen aan het natuurschoon. Stokershorst voldoet aan deze voorwaarden en ook de gebouwen zijn een bijzonder onderdeel van  de rijke historische waarde van deze locatie.

Velen zullen Stokershorst als naam kennen maar slechts weinigen weten wat precies de functies en de activiteiten zijn die hier tot dusver zijn ontwikkeld. Omdat met het verlenen van de landgoedstatus de locatie ook opengesteld dient te worden voor publiek, krijgt u nu de gelegenheid om nader kennis te maken met Stokershorst en haar nieuwe bewoners.

Toekomst Stokershorst
De afgelopen jaren is er veel onduidelijkheid en onzekerheid geweest over de toekomst van Stokershorst.  Echter na de verkoop  aan de nieuwe eigenaren, medio vorig jaar, is een einde gekomen aan deze onduidelijkheid.  Stokershorst word momenteel ontwikkeld tot een locatie waar zorgvragers (jong en oud) een aanbod kunnen vinden van beschermd wonen tot dagbesteding en individuele begeleiding.

Daarnaast zal Stokershorst ook een publieke functie krijgen met een (zorg)terras, één- of meerdaagse workshops en culturele activiteiten zoals concerten, optredens, voordrachten en lezingen.

Op 29 maart a.s. (20.15 uur in de Klokkestoel) zal tijdens de jaarvergadering van de gemeenschapsraad van Heibloem een presentatie gegeven worden over de plannen en ontwikkelingen op Stokershorst.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie