Skip to content

Boekbespreking door Joep – Ragdoll van Daniel Cole

27 maart 2017 | 15:00

Het eerste boek deze Boekenweek wat we onder de aandacht brengen is Ragdoll van de jonge Britse schrijver Daniel Cole.

Cole’s debuut is ijzingwekkend en valt zeker in de smaak bij liefhebbers van Samuel Bjørk en Jussi Adler-Olsen. In Ragdoll word je meegenomen in een razend spannend verhaal.

De labiele rechercheur William “Wolf’ Fawkes van de Metropolitan Police in Londen is lang psychologisch onderzocht en behandeld nadat hij de door de jury niet-schuldig verklaarde seriemoordenaar Khalid in de rechtszaal aanviel. In 2014, net terug, wordt hij op de zaak gezet van een dader die stoffelijke resten van zes slachtoffers aan elkaar naaide tot een soort lappenpop. In deze zaak werkt hij samen met rechercheurs Emily Baxter en de jonge Alex Edmunds. Op de plaats delict ziet hij dat het hoofd van de lappenpop het hoofd is van Khalid die vergiftigd blijkt te zijn. Kort daarna krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met de namen van de volgende zes slachtoffers én de data waarop ze vermoord zullen worden.

De vroegere Britse ambulancebroeder (1983) debuteert met deze enthousiast besproken thriller die een bestseller is en waarvan de rechten aan veel landen zijn verkocht en het boek wordt ook verfilmd. De gecompliceerde plot wordt verbazend zeker uitgewerkt tot een meeslepende misdaadroman die met steeds nieuwe ontwikkelingen en enige humor superspannend toewerkt naar een bloedstollende en zeer overtuigende ontknoping.

Er is veel aandacht aan de cover gegeven. De titel ‘Ragdoll’, oftewel lappenpop, is door middel van draad en naald prachtig vormgegeven op de cover en wordt doorgetrokken in de rug van het boek, waarvan de bladzijden zichtbaar met een rode draad zijn ingenaaid in de gelijmde band. Dat alleen al maakt dat het boek je interesse wekt.

Tot het einde van de Boekenweek is Ragdoll voor € 17,50 verkrijgbaar.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_18-Overlijdensbericht-Gerrie-van-Hoof-Reijven1
Uitvaartbegeleiding van den Boom
18 oktober 2024 | 18:45
2024_10_18-In-conflict-met-jezelf-Lisette-Poell
Door Lisette Poell
18 oktober 2024 | 17:00
2024_10_16-Rouwadvertentie-Leen-Coolen-Hendrikx-1
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
18 oktober 2024 | 13:51
Jubileumjaar Eynderhoof
Kom ook naar de lezing in Nederweert-Eind
18 oktober 2024 | 13:50

Advertentie