Skip to content

Mooie prestaties Tensor heren op NK Tilburg

Glendi
28 maart 2017 | 11:00

Advertentie

Op zaterdag 25 en zondag 26 maart vonden de kwartfinale en kwalificatiewedstrijden plaats voor het Nederlands Kampioenschap Heren Turnen. Hier streden heren uit de 2e divisie pupil en 2e + 1e divisie instap om een plaats in de volgende ronde. De wedstrijden vonden plaats in Sporthal T-Kwadraat in Tilburg.

Voor Tensor Turnen Weert mochten op zaterdag Jonah Franzen en Kaj Peek uitkomende in de 2e divisie pupil aantreden. Op zondag was 2e divisie pupil Kay Driessen en uit de 2e divisie instap Sef Jungheim en Wouter van den Brandt aan de beurt. Als laatste mocht 1e divisie instapper Roel Geerlings aan de bak.

Zenuwslopend
Jonah Franzen en Kaj Peek begonnen gretig maar ook wat zenuwachtig aan hun eerste kwalificatiewedstrijd. Zo’n eerste NK wedstrijd brengt toch altijd weer wat extra zenuwen met zich mee. Jonah begon heel goed op sprong terwijl Kaj hier wat punten liet liggen. De goede lijn werd doorgezet op brug en rek, Jonah scoorde hoog op rek. Op vloer, normaal het favoriete onderdeel van Jonah, liet hij punten liggen, Kaj daarentegen voerde een hele strakke vloeroefening op. Wat een spanning! Zowel voor de turners als voor de toeschouwers was het zenuwslopend.
Op voltige ging de strijd andersom Kaj viel… wist zich te herpakken en turnde zijn oefening geconcentreerd uit. Jonah bleef kalm en turnde een mooie reeks. Als laatste waren daar de ringen, beide heren lieten hier een strakke oefening zien en turnden de wedstrijd beheerst uit. Resultaat een mooie gedeelde 9e plaats voor Kaj en kort daarachter op de 11e plek Jonah. Over twee weken mogen ze nogmaals aan de bak om de jury ervan te overtuigen dat ze echt bij de beste 15 turners horen.

In de vroege zondagochtend mochten de 2e divisie instappers Sef Jungheim en Wouter van den Brandt en onze 2e divisie pupil debutant Kay Driessen hun wedstrijd turnen.

Vooruitgang
Voor Wouter en Sef was dit al hun kwartfinale van het NK. Zij wisten van te voren dat het een pittige strijd zou worden. Beide heren zetten hun beste beentje voor en lieten zien dat er hard gewerkt was. Met enkele strakke oefeningen lieten zij zien welke vooruitgang er geboekt was ten opzichte van de vorige wedstrijd. Helaas lag het niveau in hun categorie zo hoog dat zij zich niet wisten te plaatsen voor de halve finale. Met weer een mooie NK ervaring op zak en een supertrots gevoel gingen zij weer richting huis.

Beheersing van elementen
Kay Driessen heeft dit seizoen de grote overstap gemaakt naar de pupillen. Dit was zijn eerste NK kwalificatiewedstrijd waarbij de nodige zenuwen niet ontbraken. Vol goede moed begon Kay aan zijn wedstrijd. Zowel sprong, voltige, brug en rek werden stabiel en werden geconcentreerd afgewerkt. Kay liet daarnaast zien dat hij als debutant al veel elementen beheerst. Hij turnde prachtig strak en had veel plezier in zijn wedstrijd. In een erg sterk deelnemersveld is hij uiteindelijk 15e geworden. Ook Kay turnt over een aantal weken zijn tweede kwalificatiewedstrijd. Daarna weten we wie door mag naar de halve finale van het NK.

Debuut in de 1e divisie
Als laatste Tensor turner van dit weekend mocht Roel Geerlings ook zijn eerste kwalificatiewedstrijd turnen. Roel debuteert dit jaar in de 1e divisie instap en wist hier goed zijn mannetje te staan. Ondanks een kleine misser op vloer en voltige liet hij zich hierdoor niet van de wijs brengen, hij herpakte zich en liet enkele strakke oefeningen zien. Uiteindelijk werd Roel 7e. Met dit resultaat is hij zo goed als zeker van een plaatsje in de halve finale.

Alle turners hebben in Tilburg een mooi resultaat neergezet met persoonlijke prestaties. Dat belooft wat voor de toekomst.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie