De beestjes staan bij steeds meer restaurants op de kaart omdat de bekendheid met het gerecht steeds groter wordt. Toch ziet nog lang niet iedereen de slak als lekkernij. Bij kwekerij ’t Slakkenhuys in Ospel worden slakken gekweekt voor heel Nederland. Eigenaar Sjoerd Kessels startte vier jaar geleden met zijn bedrijf en ziet de afzet groeien.
“We doen er bewust een stukje educatie bij omdat mensen nog altijd vaak een verkeerd beeld over de slak hebben,” aldus Sjoerd. Bij hem zijn zo’n 5.000 slakken uit de winterslaap gekomen. Die zijn nu bezig met het leggen van eitjes zodat aan het eind van het seizoen, dat is in september, er 200-duizend slakken gekweekt zijn.
Om het publiek het hele proces uit te leggen is op 21 mei een open dag. Naast dat je op deze dag diverse gerechtjes op het terras kunt nuttigen, kun je de producten natuurlijk ook kopen om er thuis van te genieten.
Bron: L1
Er zijn nog geen reacties geplaatst