Skip to content

Steunpunt Kern Nederweert legt de verbinding tussen vraag en aanbod

Redactie
11 april 2017 | 12:00

Advertentie

V.l.n.r.: Sandra, Chris en Loes

Er is de laatste tijd veel aandacht voor de steunpunten in Nederweert, zodat je als inwoner een goed beeld krijgt van wat een steunpunt voor je kan betekenen of wat je wellicht voor het steunpunt kunt betekenen. Loes, vrijwilliger bij het Steunpunt Kern Nederweert, vertelt enthousiast over de vliegende start van dit punt.

Loes
Loes woont in het centrum van Nederweert. Ze is gepensioneerd en in het dagelijks leven leest en wandelt ze graag. Daarnaast is ze actief in het vrijwilligerswerk. Zo heeft ze tien jaar als infodame bij De Roos gewerkt, een ontmoetingscentrum voor ouderen in Weert. “Ik heb hier ook de Boodschappen Plus Bus opgezet waarin ik vier jaar actief ben geweest. Maar met de sluiting van De Roos eind 2016 zocht ik een nieuwe uitdaging. Ik heb me opgegeven voor het Vrijwilligersplatform Nederweert en ben aan de slag gegaan bij het Steunpunt Kern Nederweert in de Kerkstraat”, vertelt Loes.

Loes legt de verbinding tussen vraag en aanbod bij het steunpunt: “Zo zoek ik vrijwilligers voor de hulp- en ondersteuningsvragen die bij het steunpunt binnenkomen. Bijvoorbeeld voor een cliënt met een hulpvraag voor administratie. Of iemand die een chauffeur nodig heeft voor een ritje naar de fysiotherapie of het ziekenhuis. Maar ik breng ook mensen met elkaar in contact die op zoek zijn naar een maatje om samen mee te wandelen of lekker te kletsen”.

Vliegende start
Het steunpunt Kern Nederweert is gevestigd op twee locaties: aan de Kerkstraat bij de Gunnerij en in gemeenschapshuis De Pinnenhof. Beide zijn in oktober vorig jaar van start gegaan. “Inmiddels hebben 72 inwoners een bezoek aan het steunpunt bij de Gunnerij gebracht”, vertelt Loes. ”Ook de hulpvragen die bij het steunpunt in De Pinnenhof binnenkomen, worden aan mij doorgegeven. De steunpunten worden goed bezocht en de mensen weten ons steeds beter te vinden”.

Zomaar binnenlopen
Tijdens het spreekuur zijn een medewerker van de gemeente, van welzijnsinstelling Vorkmeer, van de Thuiszorg en een vrijwilliger aanwezig. “Mensen lopen tijdens het spreekuur binnen en worden ontvangen door de gastvrouw”, legt Loes uit. “Afhankelijk van hun vraag krijgen zij een gesprek met een van de medewerkers. De meeste inwoners komen gezellig bij ons aan de grote tafel zitten met hun vragen, maar in het kader van privacy is er ook een aparte spreekkamer.

Vrijwilligers meer dan welkom
Loes geeft aan dat het steunpunt alle soorten hulp goed kan gebruiken. “Onlangs kwam een mevrouw naar het steunpunt die slechtziend is. Zij vroeg om ondersteuning van iemand met enige computerkennis. Ik ben op zoek gegaan en heb gelukkig een vrijwilliger gevonden die haar kan helpen”, vertelt ze enthousiast.

Kleine moeite, groot gebaar
Wij zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers. Dus heb je interesse en een uurtje per week tijd om anderen te helpen? Loop dan gerust een keer binnen tijdens de spreekuren van het Steunpunt Kern Nederweert. Of stuur een mailtje naar steunpunt@nederweert.nl. Een kleine moeite, maar een groot gebaar!

Op de website van de gemeente Nederweert vind je veel informatie over de steunpunten in de gemeente en wat ze voor je kunnen betekenen.

Foto: De leden van het Steunpunt Kern Nederweert staan voor je klaar. Loop gerust eens binnen. V.l.n.r.: Sandra, Chris en Loes.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie