Skip to content

Herenboerderij Land van Weert stap dichterbij

Redactie
14 april 2017 | 13:00

Advertentie

De realisatie van een Herenboerderij in Weert is weer een stap dichterbij. In januari werd de stichting Herenboeren Land van Weert opgericht. Het doel van de stichting is om op een coöperatieve manier, samen met 200 gezinnen uit Weert en Nederweert, eigen groenten, fruit, eieren en vlees te gaan produceren. Sindsdien hebben zich tientallen aspirantleden gemeld voor initiatief.

Donderdagavond 13 april hebben 21 aspirant herenboeren van het eerste uur een intentieverklaring ondertekend als voorloper op de totstandkoming van de coöperatie. In het bijzijn van de enthousiaste wethouder Geert Gabriëls werd het glas geheven op de toekomst. Gabriëls roemde dit Weerterland initiatief vanwege het sociale aspect van het samen voedsel produceren en de rol die de Herenboerderij kan spelen in de huidige mondialisering. Vanuit de gemeente Weert, het stichtingsbestuur en aspirant Herenboeren wordt dan ook met vertrouwen vooruitgekeken naar het tot stand komen van de eerste Limburgse Herenboerderij die in Weert of Nederweert gaat landen.

Excursie naar Boxtel
Wil je meer weten over dit initiatief? Herenboeren Land van Weert gaat aanstaande zaterdag 15 april op excursie naar Herenboeren Wilhelminapark Boxtel. Deze boerderij in coöperatievorm is al twee jaar operationeel en gelegen in een lommerrijke omgeving op een 200 jaar oud landgoed. Geïnteresseerden worden rondgeleid door mensen van de coöperatie en krijgen uitleg over het hoe, wat en waarom.

Verzamelpunt: de carpoolplaats aan de A2, afslag 25 Boxtel Noord (Kampspoor).
Tijdstip: 13.30 uur op parkeerplaats (reistijd vanuit Weert is ± 45 minuten).
Aanmelden
: Om een inschatting te kunnen maken van de opkomst word je verzocht je aan te melden via de aanmeldlink of stuur een e-mail naar weert@herenboeren.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie