Skip to content

The Boss

Redactie
23 april 2017 | 20:05

Advertentie

Voor eenieder die nog niet kennis heeft genomen van de wetenschap wie deze bijnaam draagt, prijst uzelf gelukkig. U bent namelijk nog niet besmet van het lyrische virus dat Bruce Springsteen heet. Deze import-Amerikaan uit New Jersey heeft namelijk een leven achter de rug dat onbeschrijfelijk is beschreven in zijn biografie. Verder geen reclame hoor.

De dikke pil die zijn levensverhaal omvat weegt daarom zowel letterlijk als figuurlijk zwaar. Van begin tot eind vertelt hij in firstperson-perspectief hoe zijn weg er tot dusver uitzag. Zonder het spoileralarm te hoeven luiden, is dit een verhaal dat een uniek beeld geeft van een mens dat met een waarheidsgetrouwe blue collar-mentaliteit niets minder dan perfectie nastreeft. Springsteen opent zijn mantel en laat een wereld vol stadionoptredens, euforische momenten en puur geluk zien, maar schetst ook het zwartgallige beeld van de zielenpijn die ermee gepaard blijkt gaan. Volkomen eerlijk en oprecht vertelt hij zijn verhaal waarin schaamte noch schande geschuwd wordt.

De perceptie van een beroemdheid is vaak zoals die van een halfgod. Wanneer je kop genoeg op tv komt, stromen er vanzelf stadions vol met mensen die allemaal eerbiedig twee meter lager plaatsnemen. Het geldende bewijs daarvoor zijn vaak de magische kunsten met muziek, film of andere artisticiteiten. Zodoende leek in mijn ogen Bruce Springsteen stiekem engelenvleugels te bezitten. Niks schijnt minder waar in zijn geval. The Boss is dan zeker vereringswaardig, maar blijft schijnbaar ook gewoon menselijk.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie