Heb jij of je naaste een beroerte gehad? Na een beroerte hebben mensen vaak minder energie en zijn eerder moe. Tijdens de informatiebijeenkomst op 10 mei wordt ingegaan op het thema ‘belastbaarheid na een beroerte’. Naast uitleg, krijg je praktische tips en oefeningen waarmee je thuis aan de slag kunt. Ook is er ruimte om vragen te stellen aan zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van een beroerte en de revalidatie erna. Tot slot zijn er verschillende patiëntenverenigingen aanwezig met een informatiestand.
De informatieavond vindt plaats op woensdag 10 mei van 19.30 tot 21.00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Vanaf 19.00 uur is de zaal geopend en kun je de informatiestands bezoeken. De toegang is gratis. Aanmelden kan via het inschrijfformulier of bij de afdeling Patiënteninformatie via 0495 – 57 22 05.
Programma
Eerst vertelt neuroloog Tim Alleman (SJG Weert) hoe de behandeling bij een beroerte verloopt. Vervolgens geeft revalidatiearts Anneke van Druenen (SJG Weert) uitleg over vermoeidheid na een beroerte. Ergotherapeut Nimpha van Noort (Libra) legt uit hoe je je energie kunt verdelen. Tot slot gaat maatschappelijk werker Marleen Tournel (Libra) met je aan de slag met Mindfulness.
Vooraf en tussendoor is er gelegenheid om de informatiestands van de patiëntenverenigingen Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) en Samen Verder Limburg te bezoeken.
Een beroerte
Een beroerte is een verzamelnaam voor een herseninfarct en een hersenbloeding. Een beroerte wordt ook wel een CVA (cerebro vasculair accident) genoemd. Bij een beroerte gaat er iets mis met de bloedcirculatie in de hersenen. Een TIA lijkt op een beroerte maar gaat snel weer voorbij, meestal binnen een half uur. De bloedcirculatie in de hersenen is dan tijdelijk verstoord. Een TIA kan een voorbode zijn van een echte beroerte.
Er zijn nog geen reacties geplaatst