Skip to content

De kracht van kwaliteiten

27 april 2017 | 16:00

Dapper en zacht; spontaan; zorgzaam; enthousiast, groot welkom; oervrouw; moederlijk; liefdevol; no nonsens; aarde; stevigheid; empathisch; geborgenheid; afstemming; helderheid; humor; gedrevenheid; daadkracht; zuiver. Dit zijn enkele kwaliteiten die opgesomd werden toen we familieleden, kennissen en cliënten hiernaar hebben gevraagd.

Heb je zelf een ander al eens gevraagd naar je kwaliteiten? Is dat lastig? Mag dat wel? Weet je ze wel? Kun je ze aannemen. Kun je in je werk jouw kwaliteiten ten volle gebruiken of inzetten.

Vragen naar je kwaliteiten vergt moed. Wat gaat de ander zeggen. Klopt het beeld wat geschetst wordt met je eigen gevoel. Kun je deze mooie kwaliteiten toelaten. Kun je ze helemaal nemen; toe-eigenen?

Onuitputtelijke bron
Soms worden de eigenschappen die je van nature hebt overschaduwd door invloeden vanuit je familie of werkkring. De nadruk ligt vaak op ontwikkelpunten. Iets wat van nature minder aanwezig is. Als je echter uitgaat van de kracht van je eigen kwaliteiten boor je een onuitputtelijke bron aan.

Vaak worden je kwaliteiten ontkracht door opmerkingen, gebeurtenissen van de ander maar vergeet niet jezelf. Hoe kritisch kun je zijn, hoe vaak haal je jezelf omlaag, heb je zelfspot. Ook daarmee ontkracht je jouw mooie eigenschappen. Als je danst kan het gebeuren dat je een ander op de tenen trapt of zomaar tegen iemand op botst.

Uitgaande van je kwaliteiten dans je verder. Als je onzeker bent over je kwaliteiten, je er niet bewust van bent, je ze wegwuift dan neem je jezelf of de anderen het botsen heel kwalijk, met als gevolg dat de lust tot dansen jou voorgoed vergaat of dat jouw danspartner er de brui aan geeft.

Wil je vrij dansen maar houdt iets je tegen dan is KernWijZe er om jouw mooie kwaliteiten boven water te halen en te laten stromen.

Het is verrassend hoe dit kan veranderen.

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie