Skip to content

Mindfulness in praktijk

Redactie
27 april 2017 | 13:40

Advertentie

Het was een weekend van Oh, Ah, Mmm en ho stop! Vanuit Nederweert eerst naar de studentenwoning van mijn zoon in Delft en daarna samen naar Cirque du Soleil in Ziggo Dome. Ter afsluiting van die dag een diner in een Syrisch restaurant in Amsterdam. Het was een heerlijk weekendje.

Het was nogal druk die zaterdagochtend op weg naar Delft. Het reed niet echt lekker door, maar met de aanblik van de gele bermen met het frisse groen, tegen een achtergrond van wolken en zon heb ik volop genoten van deze rit. Ik sta er altijd van versteld hoeveel mensen hun gaspedaal soms ineens niet meer lijken te kunnen vinden en daardoor onvoorspelbaar weggedrag vertonen.  Als ik ze dan inhaal zie ik dat het merendeel, jong en/of oud, op zijn telefoon zit te ‘teksten’ terwijl ze achter het stuur zitten. Dan voel ik ergernis in me opborrelen. Zodra ik me echter weer focus op het geheel en de ontluikende natuur, merk ik dat mijn ademhaling als vanzelf weer kalmeert en ik betrap me erop dat ik met een smile achter het stuur zit.

Naar een groot evenement gaan was altijd een uitdaging voor mij, ik ben geen fan van mensenmassa’s. Dankzij Mindfulness is daar verandering in gekomen. We waren bijtijds op weg en parkeerden onze auto in de parkeergarage Amsterdam Arena. Onze zitplaatsen tijdens de show in Ziggo Dome waren perfect, we hadden goed zicht op het hele gebeuren en we zaten er heerlijk rustig. We hebben volop genoten van alle kleuren, de muziek, de choreografie en kracht en lenigheid van de artiesten. Onvoorstelbaar wat mensen kunnen! Sander beschreef het als een mengeling van modern ballet met acrobatiek. Mooi hoe je gewaarwordt wat je zintuigen allemaal oppikken.

Vervolgens met de metro naar het centrum, richting Warmoestraat naar het Syrisch restaurant Sham. Hij had dit uitgekozen naar aanleiding van een artikel dat hij in een krant had gelezen.  Het was zaterdagavond en behoorlijk druk in Amsterdam. Vroeger zou ik het niet eens in mijn hoofd halen om daar op dat tijdstip te zijn. Nu loop ik zij aan zij met mijn zoon door deze menigte en ondervindt geen hinder van storende gedachten en emoties al voelt het steeds nog een beetje spannend. Ik heb geen invloed op wat buiten me gebeurt maar wel op wat er in mij gebeurt.
In het restaurant heerst een prettige sfeer. We genieten volop van de Syrische gerechten, het glaasje wijn, de mensen, de sfeer en onze conversaties.

Thuis in Delft kijken we samen terug op een mooie dag. We gaan niet al te laat naar bed en als ik ’s ochtends vroeg wakker word en mijn volwassen zoon zie slapen word ik overspoeld met liefde. Heerlijk dat hij nu een eigen woon-unit heeft op de campus waardoor ik af en toe kan blijven logeren.

Mindful Moment
De een draait er zijn hand niet voor om terwijl een ander al snel obstakels ziet. Als je bij die laatste groep hoort hoe kun je er dan voor zorgen dat je bij jezelf kunt blijven en niet verdrinkt in alle indrukken die je opdoet. Voor mij is dat Mindfulness. Ik merk dat er gaandeweg nieuwe gewoonten zijn ontstaan en geniet.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie