Skip to content

Arriva verbetert busdienstregeling

Redactie
28 april 2017 | 10:00

Advertentie

Met ingang van zondag 30 april voert openbaar vervoerder Arriva een aantal verbeteringen door in de busdienstregeling in Limburg. Het gaat om kleine aanpassingen waarmee de kwaliteit van de dienstregeling verbetert.

In december 2016 is Arriva in Limburg met de huidige dienstregeling van start gegaan. De dienstregeling is een lerend proces waarbij de bestaande dienstregeling voortdurend intern wordt gemonitord, geëvalueerd, ontwikkeld en geoptimaliseerd. De afgelopen maanden zijn vanuit reizigers, werknemers, provincie Limburg en het Reizigersoverleg Limburg (ROL) signalen binnengekomen voor mogelijke verbeteringen van de dienstregeling. Voor Nederweert vindt er alleen een kleine wijziging plaats in de dienstregeling van de lijnen 370 en 796.

Lijn 370 Venlo – Meijel – Weert v.v. (Limburgliner)
De bus van 07.04 uur uit Venlo vertrekt voortaan op werkdagen 5 minuten eerder. Hierdoor sluit deze bus, met aankomst in Meijel om 07.49 uur, aan op lijn 28 (Hermes) naar Deurne. Met name voor scholieren uit Beringe en Panningen is deze aansluiting van belang in verband met de lestijden van het Peelland College in Deurne.

Lijn 796 Nederweert – Eind – Leveroy – Heythuysen v.v. (buurtbus)
Alle ritten vanuit Nederweert vertrekken voortaan 1 minuut eerder. Hierdoor is de overstaptijd in Heythuysen op de Limburgliner 372 naar Roermond ruimer en daardoor betrouwbaarder.

Meer informatie over de overige aanpassingen vind je op hier. De wijzigingen worden ook per 30 april opgenomen in de reisplanner.

Verbeterpunten op de langere termijn
In nauwe afstemming met de provincie Limburg zijn naast deze aanpassingen nog een aantal aandachtspunten vastgesteld die momenteel nader onderzocht worden. Deze punten hebben betrekking op het netwerk en worden meegenomen in de uitgebreide analyse ten behoeve van de algemene dienstregeling wijziging in december 2017.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie