Skip to content

Dames 2 VC Fortutas promoveren

Redactie
7 mei 2017 | 14:03

Advertentie

Doordat de Dames 2 van VC Fortutas uit Nederweert de competitie op een mooie 2e plek hadden afgesloten, hadden ze zich verzekerd van een ticket voor de Promotiewedstrijden. Na een goede voorbereidingsperiode mochten de dames zaterdagmiddag aantreden in de Piushof te Panningen. De dames moesten twee wedstrijden spelen om zo een plek in de 2e klasse te kunnen veroveren.

De eerste wedstrijd was tegen NVC Dames 1. De Fortutas Dames gingen met veel focus het veld in en kwamen snel in hun spel. De passjes vonden goed hun weg waardoor de aanval goed geplaats kon worden en er mooie punten gescoord werden. De eerste set ging met een mooie stand van 25-14 naar de Fortutas Dames en als ze dan ook in de 2e set hetzelfde spel laten zien is het geheel terecht dat deze ook met 25-14 gewonnen wordt. De eerste wedstrijdwinst is daarmee een feit. De dames dienden 2 wedstrijden achter elkaar te spelen dus na een kleine rust pauze waarbij Hovoc Dames 3 zich kon warm spelen begon de tweede wedstrijd.

De dames van Hovoc hebben afgelopen jaar 2e klasse gespeeld en zijn erg blij met het goede spel wat Fortutas laat zien. Hovoc, stelt de dames goed mentaal op proef, om de plek in de 2e klasse te verdienen. De eerste set is daardoor dan ook met een 25-15 voor Hovoc. De Fortutas dames laten dit niet over hun kant gaan en worden mentaal tot het uiterste gepusht. Ze zetten hun tanden in het samen opgebouwde vertrouwen van de afgelopen weken. Het veld, de bank, de tribune en de tellerstafel stralen vertrouwen uit en staan op “standje” overwinning. Mooie rally’s gaan over en weer en de stand vliegt door elkaar heen, maar uiteindelijk kunnen de Fortutas dames de 2e set verdient binnen slepen met een mooie 25-20 ! Bij deze wedstrijd is een beslissende en zeer belangrijke 3e set nodig om uit te maken wie komend jaar mag uitkomen in de 2eklasse. De 3e set gaat maar tot de 15 en hierdoor is het een must om meteen vol gas de wedstrijd in te gaan. Het telbord houdt de bij en de spanning is hoorbaar in de hal. Maar na de wissel halverwege zetten de Fortutas dames standje power in. En ze weten Hovoc te onderdrukken, waardoor het 15-12 wordt voor de Fortutas dames en is de overwinning binnen.

Fortutas Dames 2 promoveert naar de 2e klasse wat een top prestatie is van dit team wat dit jaar voor het eerst in de senioren competitie uitkomt! Wederom een mooie prestatie binnen de groeiende Fortutas vereniging. Op 20 mei zijn er nog de Regio kampioenschappen voor Meisjes B en de jeugd CMV6-1.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie