Skip to content

Vierde editie Graaf van Hornepad

Redactie
11 mei 2017 | 12:00

Advertentie

Ruim 100 wandelaars lopen zaterdag 13 mei mee tijdens de Riet Emans herdenkingswandeling. De start van de 15 km lange tocht is om 10.00 uur op het kerkplein in Stramproy. De memorial is een onderdeel van de vierde Graaf van Hornepad Wandeldag. Aan het einde van de herdenkingswandeling wacht voor de deelnemers een blijvende herinnering.

Riet was een bekend en graag geziene persoon in Weert en omstreken. Ze had lange tijd een kinderdagverblijf en ze was erg actief in het Weertse sport en verenigingsleven. Ze overleed op 23 oktober 2016 op 66-jarige na een kort ziektebed. Dit tot groot verdriet van familie, vrienden, bekenden en de beheerders van het Graaf van Hornepad.

Het Graaf van Hornepad is met 92 km de langste aaneengesloten wandelroute rondom Weert. Riet liep de route drie keer in een keer. De eerste keer, in 2014, zelfs als enige. Ze had een speciale band met het pad. In overleg met echtgenoot Pierre wordt Riet tijdens de vierde editie van de Graaf van Hornepad Wandeldag herdacht.

Riet Emans herdenkingswandeling
Namens Wandelvereniging OLAT zal voorzitter Joop Wesseling de wandelaars van de herdenkingstocht bij de start toespreken. Vervolgens kunnen de lopers de 15 km lange route op eigen tempo lopen. De tocht eindigt bij natuurgebied De Smeetshof (B). Daar brengt een pendeldienst de wandelaars terug naar het startpunt in Stramproy.

Coördinator van het Graaf van Hornepad, Theo Beelen, en de nabestaanden van Riet Emans zijn verrast door het grote aantal deelnemers. Twee wandelaars starten zaterdag al om 5.00 uur van het station in Weert, het officiële startpunt van het Graaf van Hornepad, voor de hele route. Ook zij zullen Riet Emans tijdens hun monstertocht herdenken.

Bovenstaande foto is genomen tijdens de eerste editie van de Graaf van Hornepad Wandeldag toen Riet door haar kleinkinderen werd opgewacht aan het einde van de 92 km lange wandeling.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie