Skip to content

Hulpbisschop De Jong bezoekt Weert

12 mei 2017 | 8:00

Op zaterdag 13 mei wordt herdacht dat 100 jaar geleden Maria verscheen aan herderskinderen in het Portugese Fátima. Hulpbisschop De Jong zal aanwezig zijn bij deze viering met het bidden van de rozenkrans. Iedereen is van harte welkom.

100 jaar Onze-Lieve-Vrouwe van Fátima
Op 13 mei 2017 is het precies 100 jaar geleden dat Maria aan drie herderskinderen in Fátima (Portugal) is verschenen. In totaal is ze 6 keer aan de kinderen verschenen, in de aanwezigheid van een steeds grotere groep belangstellenden. Een van de dingen die Maria onder de aandacht bracht, was het bidden van de rozenkrans voor herstel van de wereldvrede. Een onderwerp dat in 1917 tijdens de Eerste Wereldoorlog heel actueel was, maar nu nog steeds is.

Op zaterdag 13 mei aanstaande wordt stilgestaan bij 100 jaar Fátima met een bijzondere bijeenkomst in de dekenale kerk. Hulpbisschop De Jong, deken Franken en leden van de Broederschap en het Draagstersgilde zijn aanwezig bij het bidden van de rozenkrans. Monseigneur De Jong zal vertellen over het belang van de verschijningen in Fátima.

Ieders deelname is van harte welkom bij deze speciale bijeenkomst op zaterdag 13 mei aanstaande van 11.45 uur tot 12.30 uur bij het Maria-altaar in de St. Martinuskerk.

Broederschap
De Broederschap van Weert bevordert de devotie tot Maria. Elke zaterdag (en op de weekdagen in mei en oktober) wordt in de St. Martinuskerk de rozenkrans gebeden, een initiatief dat gestart is door de Broederschap. Daarnaast brengt de Broederschap naastenliefde in de praktijk door mensen te helpen, zoals met de actie in december voor de Voedselbank.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie