Skip to content

Vijftig jaar Brinkmans Optiek in Nederweert

12 mei 2017 | 18:00

Al ruim 50 jaar is Brinkmans Optiek een begrip in Nederweert. Wat begon als een gecombineerde Juwelier/Opticien, is uitgegroeid tot een bekende optiek- en optometriespeciaalzaak voor de regio.

Oprichting
In 1966 begonnen Jan en Annie Brinkmans een winkel met sieraden en brillen, in de Lindanusstraat te Nederweert. Met de komst van dochter Rian en zoon Hans was het ondernemers gezin Brinkmans compleet. “Wij groeiden op tussen de sieraden en brillen en in de loop der jaren werd de interesse voor de optometrie bij mij alleen maar groter,” aldus Hans.

Verhuizing
Doordat het optiekgedeelte van de winkel flink groeide werd er in 1998 besloten om de juwelierszaak te verhuizen naar de Kerkstraat. In de Lindanusstraat werd de leiding in de Optiek in 1998 voortgezet door Jan en Hans Brinkmans.  Vanaf 2009 nam Hans de dagelijkse leiding in de winkel over van Jan.

Uitbreiding in 2011
In 2011 is de winkel flink vergroot en is het team uitgegroeid naar 7 opticiens, contactlensspecialisten, optometristen en een winkelmedewerkster. Hans heeft een duidelijke visie als het gaat om oogmetingen, contactlenscontroles en optometrische onderzoeken. “Deze worden uitsluitend uitgevoerd door gediplomeerde medewerkers”.

Uitgebreide collectie brillen
Met enige trots vertelt Hans dat Jan Brinkmans Opticien-Optometrist in de regio bekend staat om zijn zeer uitgebreide collectie brillen, zonnebrillen en sportbrillen van de bekende merken zoals Chanel, Prada, Tom Ford, Oakley, Diesel, Woow, Ray-Ban en vele andere. De meest gebruikte brillenglazen worden geleverd door Essilor, de uitvinders van de bekende Varilux glazen. Essilor levert kwaliteitsglazen welke veelal voorzien zijn van een coating die uw ogen beschermt tegen schadelijk UV licht.

Contactlenzen
Naast de uitgebreide collectie brillen is Brinkmans gespecialiseerd in contactlenzen. “We meten o.a. harde zuurstof doorlaatbare contactlenzen, zachte lenzen en ook Dreamlite lenzen aan. Dreamlite lenzen zijn vormstabiele lenzen die je voor het slapen in doet en die tijdens de slaap de bijziendheid corrigeren, waardoor je overdag zonder lenzen scherp kan zien”.

Optometrie
Door jarenlange ervaring in oogheelkundige praktijken heeft Hans en zijn team veel kennis in optometrie opgedaan. “Indien er reden toe is, kijken wij verder dan een standaard oogmeting”. Een Optometrist is opgeleid om ziektebeelden aan ogen te herkennen en waar nodig door te verwijzen naar een arts. “Wij maken gebruik van de modernste apparatuur en kunnen met een OCT-scan, vroegtijdig glaucoom en macula degeneratie ontdekken”.

Toekomst
Hans heeft alle vertrouwen in de toekomst. “Al 50 jaar staan we klaar voor onze klanten uit Nederweert en de regio en daar verandert niets aan. Op naar de volgende vijftig jaar,” aldus een lachende Hans.

Uit: Weekblad van Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie