Skip to content

Pleunis Mode bestaat 130 jaar

Redactie
16 mei 2017 | 19:23

Advertentie

Het weekend van 19 en 20 mei staat bij Pleunis Mode in Nederweert in het teken van het 130-jarig jubileum. Zij nodigen iedereen uit om samen het glas te heffen op dit prachtige jubileum. Speciaal voor de gelegenheid is er vrijdag 19 mei koopavond tot 21.00 uur. Ze serveren bubbles & bites (natuurlijk ook niet alcoholisch) en iets lekkers bij de koffie. Op zaterdag worden de 13 modecheques van € 130 verloot. En om te zorgen dat iedereen een beetje wint geeft Pleunis Mode tijdens het jubileumweekend op vrijdag en zaterdag 13% korting op de hele collectie.

130 jaar oud, dat word je niet zo maar
In 1887 opende Klokke Drieka Pleunis in de Brugstraat in Nederweert haar deuren. De supermarkt was nog niet “uitgevonden” (op precies dezelfde dag opende ene Albert H. zijn eerste winkel). Elke winkel verkocht destijds veel verschillende producten, waarbij Pleunis in het begin vooral kruidenierswaren en lokaal geteeld voedsel verkocht.
Klokke Drieka had het goed naar haar zin in de winkel, het was een ontmoetingsplek voor de Nederweerter bevolking en nieuwtjes en roddels gingen er over de toonbank. Door de jaren heen bleven veel klanten Pleunis trouw, ook in de barre jaren van de Eerste Wereldoorlog en in de crisis van de jaren dertig.

Pie doet het anders
Pie Pleunis nam, samen met zijn vrouw Maria, de winkel over in 1927 en veranderde deze ingrijpend. Zij bleven de kruidenierswaren trouw, maar daarnaast richtten zij hun pijlen ook op kleding. Van bovenkleding tot onderkleding, baby-, kinder-, dames- en herenkleding, maar ook lakens, dekens, huishoudtextiel en stoffen. Ook Pie hield van een praatje en was naast zijn werk jaren actief in het verenigingsleven. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog was Zuid Nederland bevrijd, maar zwichtte Noord Nederland nog onder het Duitse juk. Pie kende vanuit zijn zakelijke relaties van vóór de oorlog veel noorderlingen en wist met een list eten bij hen te bezorgen. De dozen bestemd voor het versturen van lokaal gefabriceerde korsetten werden volgestopt met eten (dat er hier wel was) en gestuurd naar het hongerige noorden. Pie hield hier wijselijk zijn mond over en bleef geheimzinnig glimlachen als gevraagd werd waarom die korsetten zo zwaar waren???

Mia en Theo, wie kent ze niet?
Met de komst van de derde generatie veranderde Pleunis Mode in een echte modezaak. We schrijven het jaar 1963 en Theo en Mia besluiten dat ze voortaan alleen nog maar kleding gaan verkopen. In het begin werd er nog kinder-, dames- en herenmode verkocht, aangevuld met lingerie. Allengs werd duidelijk dat damesmode zoveel speciale aandacht en ruimte vergde, dat vanaf 1986 de echte specialisatie naar de dameskleding volgde.

En nu Micheline
In 1994 deed de vierde generatie haar intrede. Dochter Micheline had ervaring opgedaan bij andere modezaken en nam de zaak definitief over in 2005, toen Theo de leeftijd van 65 jaar bereikte. Theo en Mia gingen, nu op de achtergrond, verder in de zaak maar wel in een meer ondersteunende rol. Micheline is erg trots op de zaak zoals die is gegroeid en bloeit. Al van kinds af aan wist ze zeker dat haar passie lag in het verder ontwikkelen van Pleunis Mode. Met een 7-tal vaste en deskundige medewerkers besteedt zij graag haar tijd aan het belangrijkste onderdeel van de zaak, namelijk u, de klant. Klantgerichtheid, service en eerlijk advies vormen de basis voor de verdere ontwikkeling van de moderne modezaak. (En…. ook de vijfde generatie werkt al mee in de winkel; zoon Michiel en dochter Karin versterken regelmatig het team.)

Pleunis Mode legt de nadruk op prettig draagbare maar ook aparte mode uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, persoonlijk ingekocht door Micheline en Helma. Bij Pleunis Mode koop je niet alleen kleding, ze helpen je eerlijk en oprecht.

Feest!
Pleunis Mode kent een vaste schare aan trouwe klanten, maar krijgt ook nog wekelijks nieuwe klanten. Dat maakt wat Pleunis Mode nu is; een modezaak met regionale uitstraling en een klantenkring die zich over een groot gedeelte van zuidelijk Nederland uitstrekt. Dat willen ze graag zo houden, liefst nog eens 130 jaar! Dus kom op 19 of 20 mei naar Pleunis Mode om samen met het team en natuurlijk de 3e en 4e generatie het jubileum te vieren.

Winkelen is een feest, als je bij Pleunis Mode bent geweest.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie