Skip to content

Goed einde wedstrijdseizoen van Tensor Weert

Redactie
22 mei 2017 | 13:38

Advertentie

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei vonden finales, halve finales en kwalificatiewedstrijden plaats voor het Nederlands Kampioenschap Heren Turnen Allround in Topsporthal Ookmeer in Amsterdam..
Voor Tensor Turnen Weert mochten afgelopen weekend zes turners aantreden.

Nette start
Op zaterdag in de vroege morgen om 8:50 was de start van de eerste wedstrijd. In de eerste wedstrijd mochten al vier heren aantreden. Zij moesten dus vroeg uit de veren om op tijd aan de start te verschijnen. Voor twee heertjes, Niels Boelens en Stan Smits Van Waesberghe was dit de finale wedstrijd van het NK benjamin talenten divisie. Voor de andere twee heren, Jonah Franzen en Kaj Peek was dit de halve finale pupil tweede divisie.

Als een ervaren ploeg begonnen de jongens netjes op vloer. Met hooguit wat kleine schoonheidsfoutjes was het een succesvolle start. De toon voor de wedstrijd was gezet. Op alle toestellen werd geconcentreerd en strak geturnd, ze lieten zien welke elementen beheerst werden en wat concentratie is. Hierdoor werd dit voor alle vier de heren hun beste wedstrijd van het seizoen.

Finale
Voor Niels en Stan was dit de finalewedstrijd. Stan is uiteindelijk 16e geworden met een totaal van 91,4. Hij had een ongelooflijke hoge score op rekstok van 17,05. Zijn zwaaien waren hier dan ook heel erg hoog. Niels is in het eindklassement 10e geworden met een totaal van 94,6. Niels had een geblesseerde enkel. Dit weerhield hem er niet van om op vloer een 16,70 te scoren. Hiermee hoorde hij bij beste jongens van allemaal.

Halve finale
Jonah en Kaj waren erop gebrand een plaats in de finale te bemachtigen. Van de beste 30 turners welke uit heel Nederland naar de halve finale waren gekomen konden er maar 12 turners doorgaan naar de finale! Dat beloofde vooraf dus al een spannende wedstijd te worden.

Kaj had een hele hoge score van 15,90 op voltige, hiermee mag hij gerust voltige specialist genoemd worden. Kaj is 16e geworden met een eindscore van 97,70. Hij kwam hiermee maar 1,3 punt te kort voor een finaleplaats. Jonah had door een klein foutje op rekstok, waardoor hij wel heel veel punten verloor (2 punten) de finale helaas niet gehaald. Jonah is 17e geworden met maar 0,1 punt achter zijn trainingsmaatje Kaj.

Toestelfinale voor Jonah
Jonah had wel nog een prachtige sprong gemaakt, waarmee hij bij de 6 hoogste scores behoorde. Hierdoor heeft hij een finaleplaats in de toestelfinale sprong weten te bemachtigen. Deze is op 11 juni in Waalwijk.

Cadeautje
In de tweede finalewedstrijd mocht Leonard Buchnitzki uitkomen in de 4e divisie instap niveau 12. Deze finaleplaats was het cadeautje van het seizoen. Door zijn individuele prestatie tijdens de Limburgse kampioenschappen had Leonard een finale plaats van de Nederlandse kampioenschappen afgedwongen. Leonard was feitelijk als laatste geplaatst maar daarmee waren de verwachtingen niet minder hoog gespannen. Leonard had immers in de laatste weken grote vooruitgang in de trainingen laten zien. Rustig heeft Leonard alle toestellen afgewerkt en overal behaalde hij mooie hoge scores. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een mooie 21e plek. Met dit harde werken is hij maar liefst 9 jongens voorbij gegaan.

Progressie
Op zondagmiddag 21 mei mocht Rik Kneepkens, uitkomende in de jeugd tweede divisie, als laatste Tensor Turner zijn derde kwalificatiewedstrijd turnen. Rik is debutant in de keuzeoefenstof en als eerstejaars keuze oefenstof is de overstap vaak erg moeilijk. Hier had Rik ook last van (gehad). Na het seizoen hard werken heeft hij op alle toestellen een complete oefening laten zien waaruit duidelijk te zien is dat hij ook echt in de tweede divisie thuishoort.

Er werd geen enkele grote fout gemaakt. Zijn grootste vooruitgang was op voltige waar hij meer dan 2 punten meer scoorde dan op de eerste kwalificatiewedstrijd. Ook worden de oefeningen completer en strakker. Rik behaalde hierdoor een mooie 11e plaats met een eindtotaal van 60,30 punten.

Komend jaar zal hij een ervaren turner zijn in deze divisie en weet hij wat verwacht zal worden. Als zijn progressie zo door blijft gaan, dan kunnen we nu al een mooi seizoen voorspellen. Zijn doel was om in zijn eerste jaar in de meerkamp 60 punten bij elkaar te turnen. Dit persoonlijk puntenrecord is behaald, proficiat.

Alle heren zijn uiteindelijk behoorlijk tevreden over de resultaten. Zij hebben hun beste wedstrijd van het seizoen geturnd met allemaal een persoonlijke hoogste score. Met weer een mooie ervaring rijker keerden zij huiswaarts.

Al deze geweldige persoonlijke prestaties en mooie resultaten maken de trainers trots. Het harde werken en inzet wordt hiermee beloont. Dit belooft wat voor de toekomst van deze jonge turners.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie