Skip to content

Ruim 50 jaar is slagerij Hermanns een begrip in Nederweert


24 mei 2017 | 12:00

Toen mijn vader John Hermanns begin jaren ’60 in de slagerij van de familie Caris kwam werken, had hij nooit kunnen vermoeden wat hem allemaal te wachten zou staan verteld de goedlachse zoon Leo Hermanns. Op 22-jarige leeftijd, in 1965, kreeg John de kans om de slagerij over te nemen en onder de naam Caris voort te zetten. Voor iemand van 22 in die tijd een hele kluif. Gelukkig kreeg hij hulp van mijn opa Leo ‘Leike’ Hermanns, die van oorsprong veehandelaar en slager was.

Slagerij Hermanns
Wat bij de familie Caris was opgestart, werd door de familie Hermanns voortgezet: een echt familiebedrijf. Omdat het voor de Nederweertenaren heel normaal was om bij “Wiek” Caris het vlees te halen, hield John deze naam nog jarenlang in ere. Pas in de jaren ’80 was het voor hem tijd om van naam te wisselen. Vanaf toen prijkte Slagerij John Hermanns boven de deur.  In die periode kwamen ook vrouw Annie en slager Frank van Hout in de slagerij te werken.

Dieren uitgezocht
Al vanaf het begin werd er zelf geslacht in de slagerij. Zo hield John perfect in de gaten wat voor vlees hij in de kuip had. Dit alles leverde volgens Leo regelmatig onverwachte situaties op.  “Het is namelijk weleens voorgekomen dat een stier ontsnapte die dan de buurt onveilig maakte”. Door nieuwe wet- en regelgeving in de negentiger jaren werd het onmogelijk om nog zelf te slachten. Wel worden de dieren tot op de dag van vandaag nog altijd van tevoren uitgezocht bij de boer.

Eigen product
John zijn passie lag bij het maken van eigen producten. Hij werd dan ook in de jaren ‘90 lid van het worstmakersgilde en behaalde samen met Frank de titel: Meester Worstmaker. Hierna volgden vele slagerswedstrijden waarbij Frank en John met zeer grote regelmaat kampioen werden. Waaronder ‘Worstmaker van het jaar’ en kampioen van de Slavakto (Internationale slagersvakwedstrijd). In de daaropvolgende periode groeide de slagerij uit tot een modern bedrijf. Met up-to-date machines die het mogelijk maakten om de kwaliteit te verbeteren en dit vol te houden. Ook werden de barbecue-en gourmetschotels een steeds groter onderdeel van het bedrijf. Het personeelsbestand werd uitgebreid en zo werden slager Guido de Kwaadsteniet en neef Mark Hermanns vaste waarden in de slagerij.  “Vanaf 2009 ben ik het team komen versterken”, aldus Leo.

Levenswerk
“Toen op 25 augustus 2012 mijn vader onverwachts kwam te overlijden was dit natuurlijk een grote klap voor ons en het personeel. Toch zegt Leo: “We hebben we vanaf het eerste moment besloten om zijn levenswerk voort te zetten”. Samen hebben we de schouders eronder gezet en met succes.  “In 2016 werd onze Slagerij uitgeroepen tot beste Slagerij en Traiteur van Limburg”. Veel producten vielen in de prijzen en daar zijn wij natuurlijk erg trots op

Barbecuespecialist
Naast de slagerij is Hermanns ook uitgegroeid tot dé barbecuespecialist van de regio. U kunt in de winkel terecht voor een ruime keuze aan barbecueproducten. Maar wist u dat Slagerij Hermanns ook verschillende barbecuepakketten aanbiedt? Deze bevatten naast kwaliteitsvlees ook: diverse vers gemaakte salades, koude schotel uit eigen keuken, fruitsalade, stokbrood van de bakker met kruidenboter, vier soorten saus, kunststof borden, bestek, servetten, een gasbarbecue en tangen indien nodig. Een kleinschalig feestje in de achtertuin, een buurtbarbecue, een gelegenheid tot 1000 personen of een festival: alles is mogelijk! Informeer erna of kijk op www.slagerijhermanns.nl

Toekomst
De winkel heeft een metamorfose ondergaan en is weer up to date, “we kunnen er weer 25 jaar tegen” aldus de trotse Leo. Alles is vernieuwd, behalve onze service en kwaliteit die blijven onveranderd.

Online
Tegenwoordig kun je bij Slagerij Hermanns ook online bestellen en thuis laten bezorgen. Kijk hier hoe dat in zijn werk gaat.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

2024_12_22-Sluit-het-jaar-af-met-een-lekker-lange-Peelwandeling-Marijke-Vaes
Eindejaarwandeling vanaf buitencentrum De Pelen
22 december 2024 | 12:00
Foto | Francien Verheijen
Prachtige bloemstukken van Mario en Andre
22 december 2024 | 11:00
2024_12_22-Grote-Kerst-sale-bij-Bloemstyling-t-Roosje
Én extra openingstijden!
22 december 2024 | 10:00
Koopzondag-kerst-2
Samen maken we er een warme, sfeervolle kerst van
22 december 2024 | 9:00

Advertentie