Skip to content

Nederweert is een schrijver rijker

Redactie
29 mei 2017 | 17:17

Advertentie

Recent bracht Sander Waulthers (29) zijn eerste thriller op de markt. “Ik heb mijn boek letterlijk in de kern van Nederweert geschreven en hij is er uiteindelijk ook geboren” zegt Sander met gepaste trots.

Debuut thriller “BEAR”
Het verhaal beschrijft een angstaanjagende levensfase van een jongeman en zijn gezin en het verhaal speelt zich af in de amerikaanse staat Montana. Het gaat de jongen voor de wind, tot hij opgeschrokken wordt door een vermoedelijke aanval van een of meerdere beren in zijn huis. Maar waren het ook de beren? Hij gaat op onderzoek uit en dan breekt de hel los. Sander haalde zijn inspiratie voor de omgeving uit de bezoeken die hij met zijn gezin aan de prachtige staat Montana bracht. Hij schreef het boek op basis van een volgens hem ultieme combinatie van eigen levenservaringen aangevuld met de nodige dosis fantasie. Met BEAR maakt de Nederweerter zijn debuut op de Nederlandse boekenmarkt.

Wanneer je denkt dat het boek alleen over beren gaat heb je het mis. Sterker nog, misschien waren het wel helemaal niet de beren. “Ik ben trots op het eindresultaat. Best een stap,” zegt Sander, “in bepaalde fragmenten word ik in mijn boek persoonlijker dan ik aanvankelijk wilde zijn. Bear mag uiteindelijk een fictief verhaal zijn, echter de ware inspiratie komt van binnenuit. wanneer niets is wat het lijkt, komt de beer is dan ook niet voor niets op de achterkant van het boek geschreven.”

Hoe de toekomst als schrijver uitziet is nog niet bekend. “Dit zal de toekomst uitwijzen. Het komt zoals het komt. Ik geniet de aankomende tijd eerst van mijn debuut en de lancering van het boek. Misschien laat ik het boek nog in het Engels vertalen om de Amerikanen mee te nemen in mijn verhaal.

De Nederweerternaar is geboren in Geleen en woont sinds 1991 in Nederweert (Eind). Hij is de oudste van de tweeling en heeft nog een jongere zus. Meer over Sander en zijn boek lees je op: www.sanderwaulthers.com.

Advertentie

1 Reactie

  1. Dag Sander,

    Heel hartelijk gefeliciteerd met de uitgave van je eerste boek. We ziien er naar uit het boek te lezen en zullen het zeker kopen.

    Je bent een creatieve man. Je uit dat nu als schrijver maar ook als bassist van de 21Boeket Blues Band sta je meer dan alleen je mannetje. De muziek komt als het ware uit je tenen. Als dat bij het boek ook zo is dan is het ongetwijfeld een mooi boek.

    Slim van je vader en moeder om vanuit de wereldstad Geleen naar Nederweert te verkassen.. Nu zijn wij een schrijver rijker.

    Groet,

    Thea en Henk Evers


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie