Skip to content

College bezoekt diamanten bruidspaar Cuijpers-Rutjens

30 mei 2017 | 16:57

Het is tropisch warm als het college van burgemeester en wethouders op maandag 29 mei een bezoekje brengt aan Piet en An Cuijpers-Rutjens uit Ospel. Een zonnige dag voor een mooie gebeurtenis: het 60-jarig huwelijk van het echtpaar. Op 25 mei 1957 trouwden Piet Cuijpers en An Rutjens in het oude raadhuis tegenover de kerk in Nederweert. Op 10 augustus van dat jaar werd het kerkelijk huwelijk gesloten.

Piet en An Cuijpers-Rutjens uit Ospel

Gezin stichten
Het echtpaar ging in Stramproy wonen waar zoon Jan werd geboren. Toen hij twee maanden oud was, vertrok het jonge gezin naar Ospel. Daar konden ze een bouwplaats kopen van Ans vader en met hulp van de familie werd daarop een huis gebouwd. Er kwamen nog vijf kinderen: twee jongens en drie meisjes. Piet en An genoten van het leven, maar het verongelukken van hun jongste zoon op 23-jarige leeftijd had en heeft nog steeds veel impact op het gezin. De kinderen wonen nu door het hele land en zelfs in het buitenland.

Zingen
Piet werkte tot aan zijn VUT bij Scheijven als allround metselaar. Hij is al 70 jaar voorzanger bij het Gregoriaans koor in de kerk. Ook An zingt graag, eerst 33 jaar bij het Cecilia-koor en nu al meer dan 14 jaar bij de Peelklanken. Verder heeft ze altijd met veel plezier op de kleinkinderen gepast en ook het schrijven van gedichten is haar hobby. Ze heeft zelfs een dichtbundel uitgegeven.

Dankbaar en blij
An en Piet wonen al 58 jaar in hetzelfde huis. “We zijn nog steeds blij met elkaar en leven met iedereen in vrede. Wij hadden een vol en rijk leven en daar zijn we dankbaar voor”, aldus het diamanten paar.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie