Skip to content

Brandweer blust broodrooster brand

17 juni 2017 | 5:31

Zaterdagmorgen is rond half vijf een broodrooster in brand gevlogen in een woning aan de Regentesselaan in Weert. Hierbij is flink wat rook vrij gekomen.

Broodrooster
De bewoonster had brood in de rooster gedaan, merkte even later de brand en belde de brandweer. De plastic aan het apparaat  zorgde voor flink zwarte rook. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de rooster met een brandblusser zodat erger werd voorkomen.

Salvage
Salvage word opgeroepen om de bewoonster te ondersteunen bij de afhandeling van de schade. De bovenste verdieping heeft waarschijnlijk flink wat rook- en roetschade.

Veiligheid
De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt, ruik je niets. Alleen je gehoor werkt nog. Als je wasdroger, of in dit geval de broodrooster, kortsluiting maakt en brand veroorzaakt, word je van de rooklucht dus niet wakker. Doordat rook veel giftige gassen bevat, raak je al snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn dus van levensbelang!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie