Skip to content

Fatima Huis vereerd met monumentenbord

Redactie
26 juni 2017 | 16:42

Advertentie

Op woensdag 5 juli om 17.00 overhandigt de Commissie Cultuurhistorie van de Gemeente Weert aan het Fatima Huis een monumentenbord als bijzondere waardering voor een goede restauratie. Wethouder Geert Gabriëls zal het monumentenbord onthullen. Tevens onthult wethouder Geert Gabriëls als offciële openingshandeling een plaquette in het plein. Op deze manier verklaart hij het nieuwe voorplein voor geopend. De gereedkoming/herinrichting van het nieuwe voorplein is meteen het startschot voor het nieuwe Fatima Park. De gemeente heeft voor de komende jaren geld gereserveerd voor het aanleggen van een nieuwe padenstructuur in het park en het aanpassen van de Coenraad Abelsstraat.

Doelstelling Fatima Huis
De doelstelling van het Fatima Huis is om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Op deze manier wil de initiatiefnemer een waardige herbestemming geven aan de kerk waarvan de eerste steen werd gelegd op 19 april 1954 en die werd ingezegend op 25 maart 1955. Architect was Pierre Weegels. Aannemer P.M.Gijbels en Zoon te Weert. In het gebouw bevinden zich een mooie mozaïek van Hugo Brouwer, houtsnijkunst en keramiek van Cor van Geleuken, glas in lood van Charles Eyck en Hugo Brouwer, schilderijen van Gard van Wegberg en een Fatima Kapel, die als devotiekapel gehandhaafd is. In 2011 werd de kerk onttrokken aan de eredienst. In 2016 is het Fatima Huis met o.a. subsidie van de Gemeente Weert en de Provincie Limburg volledig gerestaureerd.

Pierre Weegels Huis
In het najaar van 2016 is ook de voormalige pastorie geheel gerenoveerd.  De woning is omgedoopt tot het Pierre Weegels Huis. In de woning en de verbindingsgang naar het Fatima Huis is een expositie over het leven van Pierre Weegels ingericht. De woning is als recreatiewoning te boeken via Booking.com en Airbnb. Uiteraard kan men ook een mailtje naar info@fatimahuis.nl sturen of bellen naar 06-23332673.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie