Skip to content

Rick’s Rockplein en Singersong bij De Pelen

26 juni 2017 | 11:57

In het weekend van 1 en 2 juli is er veel muziek bij Buitencentrum De Pelen. Met op zaterdag optredens van leerlingen van Rick’s Rockplein en Rick’s Big Band en op zondag akoestische sessies Tom, Anouk, Loes, Cyrill, vier enthousiaste Nederweerter muzikanten. De optredens vinden plaats in het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

Jong talent laat zich horen
Popmuziek zonder podium is niet leuk vandaar dat de leerlingen van Rick, het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie, staan te popelen om hun muzikale kunsten te tonen. Op zaterdag 1 juli presenteren de leerlingen van Rick’s Rockplein zich. Naast de popbands kun je die middag ook genieten van een optreden van Rick’s Big Band. Zij spelen heerlijke swingende jazz in een hedendaags jasje. Verder is het vak singer-songwriter stijgend in populariteit en zullen er ook nog leerlingen een lekker ‘klein’ optreden geven als solist. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Entree is gratis.

Mooie luisterliedjes op het Peelpodium
Een paar jaar geleden gingen Tom, Cyrill en Anouk, drie Nederweerter muzikanten de uitdaging aan om een akoestische sessie te spelen in het Amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Dit beviel zo goed dat ze sindsdien elk jaar, in dezelfde setting, op het Peelpodium staan. Sinds vorig jaar is er een muzikant bijgekomen; Loes. Dit jaar speelt zij ook weer mee en zal zichzelf begeleiden op de piano. Anouk speelt met de piano dromerige, sfeervolle nummers. Ze kiest voor kleine, vaak onbekende luisterliedjes zodat het gevoel en de boodschap van het nummer extra goed naar voren komen. Cyrill speelt normaal gesproken stevige rockmuziek op zijn elektrische gitaar. In De Pelen speelt hij, gewapend met alleen z’n akoestische gitaar, nummers uit een lijst van persoonlijke favorieten. Gitarist/zanger Tom brengt rustige luistermuziek (eigen werk en covers). Soms zoals verwacht, soms een bewerking van een nummer die verrast. Wat normaal een stampende rock song is, wordt teruggebracht naar een mooi klein liedje. Juist dan hoor en voel je dat een goede song ook echt goed is.

De optredens op zondag 2 juli beginnen om 13.30 uur en zullen tot ongeveer 16.00 uur duren. De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. Reserveren is niet mogelijk en vol = vol, dus wees op tijd! Entree is een vrijwillige bijdrage. Jouw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Voor meer informatie kijk op: www.staatsbosbeheer.nl

En dan naar buiten!
Bij het Buitencentrum De Pelen starten vier wandelroutes in het nabijgelegen Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na de voorstellingen kun je dus een heerlijke wandeling maken. Muziek & natuur; een mooie invulling voor een zalige zomerse zondagmiddag.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie