Skip to content

Een hels karwei

30 juni 2017 | 11:00

Waarom voel ik me altijd klein worden, maak ik mezelf kleiner, stel ik mezelf achter. Uiteindelijk kom ik er wel, het kost me veel moeite en soms een slapeloze nacht. Ik weet dat ik goed ben in mijn beroep en over voldoende professionele kennis beschik.

Wat is hier aan de hand. Als we dieper ingaan op wat er speelt komen we uit bij een patroon dat eerst een hele omweg maakt om daarna pas de kracht te voelen. Het beeld dat ontstaat komt er op neer dat je de keuze hebt om een kort geplaveid pad te lopen of de hobbelige, door een bos en moeras voerend pad via een meertje, net niet verdrinkend uiteindelijk ook op hetzelfde punt uit te komen.

Als mens ben je niet vrij meer om te kiezen voor de korte weg. Het patroon waarin je onbewust stapt leid je steeds opnieuw langs de vermoeiende bijna onbegaanbare weg.

Vrij baan

Met KernWijZe kijken we samen naar de oorsprong van de beweging. In het verleden is deze beweging een eerste keer gemaakt en heeft het geholpen. Het heeft je gebracht wat je verwacht. Een soort overlevingsstrategie. Als volwassene kun je dan niet vrij handelen. In dit geval was het leunen van de moeder op het kind bepalend. Daardoor hield de moeder het kind klein en was het steeds opnieuw een hels karwei. Ook omdat het kind de moeder steunde en als het ware op sleeptouw nam.

In het dagelijkse leven wordt dit patroon nog steeds herhaald zodra een ander een beroep op deze persoon doet.

Door het verkrijgen van helderheid op het patroon en het losmaken van de band tussen moeder en kind en het opnieuw verbinden vanuit volwassenheid wordt dit patroon doorbroken. Als mens voel je daarna de vrijheid van handelen. Je kunt voortaan als er een beroep op je gedaan wordt de korte geplaveide weg nemen. Je hebt zicht op al je mogelijkheden, vrijheid van handelen.

“Het is verrassend hoe dit kan veranderen”

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie