Skip to content

Omgedraaide rol

Redactie
13 juli 2017 | 15:00

Advertentie

Ga maar, mijn steun heb je!

Cynthia staat voor een nieuwe uitdaging. Wegens economische redenen heeft ze zojuist te horen gekregen van haar werkgever dat ze ontslagen is… En nu… paniek is er niet, eerder opluchting en ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Onlangs had ze al getwijfeld of dit werk haar nog paste. Nu is de twijfel weg en is er rust in haar hoofd.

Haar collega’s en werkgever vragen bezorgd of het nu wel goed met haar gaat. Ze vraagt zich eigenlijk af waarom de anderen dit denken. Met name haar moeder is bang en maakt zich zorgen over haar. Cynthia moet haar dan geruststellen en de angst wegnemen. In het verleden en nu nog steeds heeft zij meer voor haar moeder gezorgd dan omgekeerd.

Je verlangen leven.
Hoe zou het zijn om de zorg voor haar moeder los te mogen laten? Voor je zelf te kunnen kiezen.  Los te komen van de rol die er al vanaf de jongste jaren was. Dit wordt ook wel Parentificatie genoemd. Als je zicht krijgt dat de rollen zijn omgedraaid, je bewust wordt van het onnatuurlijk patroon wat wordt geleefd, kun je hierin stappen maken. Je eigen toekomst, vrij van die rol die je opgelegd is, mogen leven maakt vrij en geeft ruimte aan je eigen kwaliteiten.

KernWijZe kijkt samen met jou mee en ondersteund jou in dit proces van loslaten. Je mag op eigen benen gaan staan, opdat je met al je kwaliteiten nieuwe uitdagingen met heel je hart aan kan gaan.

Dat je uiteindelijk je gesteund voelt zoals het behoort in het natuurlijke proces. Zoals je ook ziet in de dierenwereld, instinctief zorgen de ouders voor de welp en ondersteunen ze op de weg naar volwassenheid om ze uiteindelijk los te laten. De mens wil vertrouwen voelen en is het belangrijk om te horen: “Ga maar, mijn steun heb je!”

“Het is verrassend hoe dit kan veranderen”

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie