Skip to content

Wat heeft intuïtief schrijven met Mindfulness te maken?

Redactie
20 juli 2017 | 11:00

Advertentie

Net als met Mindfulness stop je met wat je aan het doen bent en maak je tijd vrij voor jezelf. Je leert er niet hoe je het beste een verhaal of artikel kunt schrijven. Je leert wel om je innerlijke criticus op te merken en voorbij dat stemmetje te gaan om vervolgens de woorden uit je pen te laten stromen die eruit willen.

In gesprek met jezelf waarbij je uitgenodigd wordt om jezelf toe te staan op te schrijven wat eruit wil. Er wordt niet gelet op grammatica of zinsopbouw of dat je mooie zinnen maakt. Sterker nog, het is helemaal niet de bedoeling dat je na gaat denken. Er zit altijd een vleugje Mindfulness verwerkt in de workshop alsook een paar energetische oefeningen om op gang te komen. Tijdens de workshops maakten we gebruik van de prachtige buitenlocatie van EquiJoy in Ell. De paarden hoorde je op de achtergrond stommelen en af en toe keken ze door het raampje de workshopruimte in. Zowel Ingrid als Marie-Louise namen deel aan een privé workshop. Hun ervaringen mag ik onder vermelding van hun namen hier delen.

In haar evaluatie schrijft Ingrid Raats dat ze de workshop kan aanbevelen omdat het een warme kijk op het leven kan geven. Ze heeft ervaren dat woorden krachtiger kunnen zijn dan zinnen en dat ze zichzelf toch beter kent dan ze aanvankelijk had gedacht. Ze was verrast door de diepte die je kunt bereiken zonder dat je alles uit hoeft te leggen. Ze vond het een uitdaging, een verrijking. Ze neemt van die ochtend mee dat je niet te veel na hoeft te denken en tot eigen keuzes kunt komen. Het weten is toch wat anders dan het ook daadwerkelijk ervaren, dat geeft juist die verrijking. Ingrid nam deel aan een basisworkshop.

Marie-Louise Claessens had een jaar eerder al meegedaan met een basisworkshop en deed nu een verdieping. Een van de oefeningen was een schrijfoefening na een innerlijk kind meditatie welke veel emotie bij haar teweeg bracht. In haar evaluatie schrijft ze dat ze verwonderd was over wat ze allemaal had geschreven en dat het voelt alsof ze vanuit het diepst van haar ziel heeft mogen werken.

Dank jullie wel Ingrid en Marie-Louise voor het delen van deze ervaringen.

Mindful Moment – Al schrijvend 52 beantwoorden die het leven leuker kunnen maken.

Florien van Basten Batenburg heeft een boekje uitgegeven in de vorm van een dagboek met een hardcover. De titel is the writing happiness journal (isbn 978-94-91698-01-9) en ze heeft daarin 52 vragen opgenomen waarvan ze zegt dat die het leven leuker kunnen maken. Misschien iets voor jou?

Agenda

Na de zomer starten we met een nieuwe groepstraining Mindfulness. Je kunt je nu al daarvoor aanmelden. Na de zomer komen we ook weer met workshops intuïtief schrijven. Maar nu eerst vakantietijd!

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie