Skip to content

Vrouwen met ballen


24 juli 2017 | 20:23

Dat het vrouwelijk gedeelte van de wereldpopulatie uitstekend met ballen overweg kan, is ondertussen welbekend. Waar zij echter óók in floreren, is voetballen. Toch schuilt er meer achter deze onschuldige vorm van sport. Velen denken namelijk dat deze voetballende feministici het geliefde voetbal op den duur zullen kapen. Waarom mogen vrouwen niet met álle ballen spelen?

Dat het niveau iets lager ligt dan bij de mannelijke equivalent is evident. Dat deze potige paardenstaartdragers echter wel wat rauwer, harder en flinker zijn is nieuw. Bij het huidige EK vrouwenvoetbal is het namelijk een hemels schouwspel om te zien hoe deze ijzervreters níet gillend ten gronde gaan wanneer er iemand op hun schoenveter is gaan staan. Ook het kaartje aannaaien met behulp van schijnellebogen, missende slidings of andere theatrale Cristiano Ronaldo-trekjes is er gewoonweg niet.

Ondertussen zien de 17 miljoen bondscoaches vanaf de bank dit niet. Het enige dat zij zien is een verzameling tieten die hun geliefde voetbaldimensie proberen in te dringen. Dat deze angst volledig ongegrond is, gaat aan hen voorbij. Emancipatie mag volgens deze conservatieve criticasters wel, maar niet op alle fronten. Ze mogen blij zijn dat ze mogen stemmen, alleen naar de supermarkt kunnen en ook een rijbewijs hebben, zo vinden de hoofdschuddende bankhangers. ‘Hun enige recht is het aanrecht’, en meer van deze wonderlijke spreuken.

De vrouwen trekken zich inmiddels steeds minder aan van deze mannelijke zeikerds, en terecht. De vliegensvlugge vleugelspelers en moedige middenvelders weten namelijk dat zij wél tegen een (non)verbaal stootje kunnen. Volgens deze ‘vrullie’ groeit vrouwenvoetbal nog immer, aan hen de taak om dit daarom nog meer te bevorderen. Misschien door middel van rechtstreeks live-commentaar in de douche? Dan zie je pas ballen.

Advertentie

5 Reacties

  1. Echt man, wat een onzin dit verhaal. Als je nou eens iets wil schrijven, verdiep je dan eens in wat de mensen er echt van vinden, in plaats van je eigen kronkels neer te pennen.

    • Haha, dat je die “columns” van hem nog leest. Inhoudelijk totaal leeg, een niveau van niks en ook nog eens slecht geschreven. Ben er al maanden geleden mee gestopt. Snap niet dat dit plaats krijgt hier.

    • Ik snap dat ook niet en ben er net als jij al maanden geleden mee gestopt, om exakt dezelfde reden. Ik was deze keer getriggerd door de titel, omdat de vrouwen een vette pot staan te voetballen.

  2. Goeiendag zeg, wat een prutsverhaal weer. Waarempel een pakkende titel, maar dan zo een draak van een artikel. Hou alsjeblieft de eer aan jezelf en ga voor de schoolkrant op een booreiland schrijven.

  3. En dab die mensen daar mee opzadelen.?????
    Een genie wordt meestal .in zijn eigen omgeving niet gewaardeerd of op waarde geschat.
    Dus verhuis, liefst naar het buitenland, in ieder geval zijn wij er dan vanaf.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie