Skip to content

Ode aan de Peel

Redactie
27 juli 2017 | 13:00

Advertentie

Van 10 tot 20 augustus zal in vijf Peelgemeenten het culturele zomerevenement ‘Ode aan de Peel’ plaatsvinden, waarbij met theater, live-muziek en film (open lucht bioscoop)  een artistieke ode wordt gebracht aan het landschap en de geschiedenis van de Peel.

Zomer 2017 is dé tijd voor een bijzonder cultureel programma in Noord-Limburg en Brabant. Een combinatie van (streek-) muziek, theater en film, dat speciaal is opgezet rond de prachtige bioscoopfilm ‘Portretten uit de Peel’ van de Noord-limburgse cineast Wiek Lenssen.  Deze film werd bekroond op het Limburgs Film Festival 2017  in de categorie Beste Lange Film.

Een uniek avondvullend programma, gebracht in de mooie streek van de Peel. Bij het vallen van de lange zomeravond verandert de natuur in een decor,  rondom een groot bioscoopscherm dat opgesteld staat in de open lucht.   Chansonnier Arno Adams zet als een Limburgse Jacques Brel de eerste tonen in van het lied ‘Heimwee noa de Piël’,  een lied dat speciaal werd gecomponeerd voor de film. En terwijl het daglicht langzaam dooft, nadat geheimzinnige mythische Peelwezens de theatrale vertellingen van Frans van de Pas hebben bevolkt, neemt de cinema het verhaal van de Peel over.

Portretten uit de Peel’ is een film over de Venlose meester-fotograaf Jacques Peeters, die dertig jaar lang voor dagblad De Limburger werkte en tegenwoordig nog fotografeert voor Het Limburgs Landschap. Met hem en zijn oude foto’s  uit de Peel van destijds kijken we terug op de geschiedenis van een landschap en trekken we door de Peel van nu. Een bijzonder geslaagde, poëtische film, die regisseur Wiek Lenssen kon maken dankzij de steun van L1 en het Mediafonds.

Vertoningen en data: 10 aug Venray, Odapark – 11 aug  Meijel, parkje achter d’n Binger – 12 aug Horst, Kasteelse Bossen –  16 aug Nederweert-Eind, Sarsven – 20 aug Helenaveen, op ‘t kerkveldje. Aanvang 20.00 uur, einde 23.00 uur. Reserveringen kunnen tot 15 minuten voor aanvang afhalen en betalen aan de entree. Entree €12,50 (250 zitplaatsen)

Reserveren kan via email naar wieklenssen@home.nl .  In Horst en Nederweert geldt bovendien de formule: “Breng je eigen picknickmandje mee“. Op de overige plekken is horeca aanwezig. Alle informatie over het evenement vind je op www.odeaandepeel.nl

Dit evenement wordt ondersteund door: Gemeenten Venray, Horst a/d Maas, Deurne, Peel en Maas en Nederweert en door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Limburg. Meer info, foto’s en overige: Wiek Lenssen wieklenssen@home.nl  of tel 0478-691006

www.odeaandepeel.nl
www.wieklenssenfilm.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie