Skip to content

Stadsbrug Weert dicht voor alle verkeer

Redactie
15 augustus 2017 | 16:05

Advertentie

Sinds vanmorgen vroeg (15 augustus) heeft de Stadsbrug in Weert storingen. In verband hiermee kon voor het scheepvaartverkeer de brug niet open. Omleiding van het scheepvaartverkeer is niet mogelijk, daarom heeft Rijkswaterstaat besloten de brug op 15 augustus om 18.00 uur omhoog te zetten. Het wegverkeer wordt dan omgeleid. De brug wordt aan beide kanten afgezet en er zijn extra veiligheidsmaatregelen gepland. Totdat alle omleidingsborden geplaatst zijn regelen verkeersregelaars ter plekke het verkeer.

Veiligheidsystemen buiten werking
Enkele veiligheidssensoren van de brug werken niet meer. Daarom moeten enkele contactpunten waarmee de brug op het landhoofd rust vervangen worden. Rijkswaterstaat, de gemeente en brugspecialisten onderzoeken nu samen of er nog andere redenen zijn die een veilig gebruik van de brug belemmeren. Tot die tijd zal voor het wegverkeer de brug gestremd blijven, het verkeer wordt via borden omgeleid.

Uitvoering werkzaamheden
Voor aanvang van de werkzaamheden heeft een onafhankelijk bureau, in opdracht van de gemeente Weert, een onderzoek gedaan naar de aanpassingen aan de Stadsbrug die onlangs zijn gerealiseerd. Uit het onderzoek bleek dat de werkzaamheden uitgevoerd konden worden, dit met goedkeuring van Rijkwaterstaat.

Herstel
Vanmiddag komen Rijkswaterstaat, gemeente en brugspecialisten bijeen voor een inspectie van de brug. Zij plannen de vervolgstappen en onderzoeken samen of er nog andere redenen zijn die een veilig gebruik van de brug belemmeren. Vanuit de gemeente wordt alles in het werk gesteld om de storing zo snel mogelijk te verhelpen en te zorgen voor een goed functionerende brug.

Omleiding
Het afsluiten van de brug veroorzaakt helaas overlast voor al het verkeer. De gemeente vraagt daarvoor begrip. Er is een grootschalige omleidingsroute ingesteld. Motorvoertuigen worden omgeleid via de ringbanen, het langzame verkeer via de Biesterbrug. Verkeersdeelnemers ontvangen via borden informatie wanneer de Stadsbrug weer voor verkeer beschikbaar is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie