Skip to content

Ik gun je vreugde

Redactie
17 augustus 2017 | 15:00

Advertentie

Hier zit ik dan nu vandaag precies een maand al op het mooie Griekse eiland Karpathos. Ik zie mensen komen en gaan. Het is bijzonder hoe mensen aankomen, willen onthaasten, je ziet ze dag na dag meer ontspannen en tot rust komen. Genietend van het even niets hoeven. Dag na dag vertoont het gezicht meer rust en een zachtere uitstraling.

Maar dan komt het vertrek weer dichterbij en raken mensen in een soort van melancholieke sfeer. Het gelaat wordt strakker, de ogen flonkeren minder, de ‘zorgen’ komen weer boven. Terug naar het moeten, het ‘normale’ werkritme, terug naar dat wat je even wilde ontvluchten.

Bij het vertrek komen soms tranen, mensen willen blijven, willen vasthouden aan het relaxte gevoel, willen eigenlijk hun leven anders gaan leiden maar zijn verstrikt geraakt in het dagelijkse, vaste patroon dat ze al jaren toepassen.

Ruimte maken
Soms vraag ik dan, mag je iets veranderen, of zou je je leven iets anders kunnen invullen om zo wat meer ruimte te krijgen voor dat relaxte gevoel, dat je je tijdens deze vakantie wel gunde? Vaak krijg ik dan te horen: “Ja maar…….” Mensen zijn zich wel van zaken bewust geworden, maar de gewoonte heeft een diepe groef gemaakt waaruit lastig te ontkomen is, denkt men. Het enige dat je hoeft te doen is ruimte maken voor iets dat je wil veranderen. Hoe klein ook kan dát al bijdragen aan een vreugdevoller leven, aan iets meer sprankeling in het gezicht, aan een kleine flonkering in de ogen. Begin eens met 5 minuten, of verander 1 klein vast patroon in je dagritme en laat je verrassen door het fijne gevoel. Voel wat het je brengt.

Een uitnodiging om je leven in vreugde te leven, start hier, of je nu wel of niet op vakantie bent geweest. Wij gunnen je meer genieten, leef!

“Het is verrassend hoe dit kan veranderen”

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie