Skip to content

Steve Karaoki


Redactie
20 augustus 2017 | 20:00

Advertentie

Ooit, in 1934 op een afgelegen rijstveld in het communistische China werd een jongen geboren. Te midden van een waterig rijstveld bracht zijn moeder hem ter wereld. Een puntgaaf geel kereltje wiens leven zich waarschijnlijk grotendeels op datzelfde rijstveld zou afspelen. Tenminste, dat dachten ze. Niemand hield er namelijk rekening mee dat deze rasartiest op 83-jarige leeftijd in een Amsterdamse karaoke-bar zijn levensverhaal zou zingen.

Amsterdam is ondertussen berucht vanwege zijn markante figuren en uitzonderlijke straatbeeld. Dagelijks roken zo’n miljoen toeristen kilo’s hennep weg waarbij ze het vervolgens op een zuipen zetten. Resultaat van dit toeristische verschijnsel is een stad vol waggelend, door psychedelica beïnvloed feestpubliek. Nergens ter wereld zal er dagelijks een dusdanige verzameling circusfiguren rondlopen. In Nederweert zijn we enigszins iets gewend, maar Amsterdam spant toch de kroon der krankzinnigen.

En daar paste deze Chinese karaokegod perfect tussen, zo moet hij gedacht hebben. Het autoritaire communisme en het dagelijks oogsten van natte rijst hingen hem namelijk al snel uit de keel. Liever wilde hij de showbizz in. Mensen vermaken met behulp van weelderige zang en een dijk van een podiumperformance. Hij zag het helemaal voor zich en besefte dat de familiaire rijstplantage hem geen geluk zou brengen. De wereld lag aan zijn voeten.

En uiteindelijk, op 83-jarige leeftijd kan hij met droge ogen beweren iedere dag een podium te bestijgen. Hij komt namelijk iedere avond –vaste prik- naar de Amsterdamse karaoke-bar om zijn zang wereldkundig te maken. Met knallers zoals ‘We Will Lock You’, ‘Summel of 69’ en ‘Like A Lolling Stone’ verblijdt hij iedere avond een ander stoned, halfzat publiek. Steve Karaoki’s droom kwam uit. What’s your excuse?

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie